Nieuwe namen Lowlands

Hops. Weer een aantal nieuwe namen voor Lowlands. Zo langzamerhand krijgt het programma een beetje vorm, al is er nog lang niet alles bekend natuurlijk. En zo langzamerhand krijg ik het idee dat het met het programma wel weer goed zal komen, al mogen er nog wat meer namen bijkomen die hoog op mijn wensenlijstje staan. Maar dan toch, deze nieuwe namen laten wel een aardige mix zien tussen oud talent en nieuw talent. Dus. Ook te zien in de lage landen in de polder bij Biddinghuizen: Kasabian, Django Django, The xx, Ben Howard, De Avonduren, Alborosie & Shengen Clan + Ikaya, Eagles of Death Metal, Mark Lanegan Band, Miike Snow, Krema Kawa, Refused, SMOD en tUnE-yArDs.

Al eerder bekend waren bands als Foo Fighters, Bloc Party, Triggerfinger, The Kyteman Orchestra, Feist, Ane Brun, Henrik Schwarz, Dixon, Âme, La Pegatina, Letlive, Blaudzun, Movits!, Me First and the Gimme Gimmes, Les Ramoneurs de Menhirs, The Black Keys, Enter Shikari, Skrillex, James Vincent McMorrow, Spinvis, Kees van Hondt, Dope D.O.D., NJO Symfonie Orkest, Ed Sheeran, en Howler.

Willie Woon zou er ook staan volgens deze website.
Update 23/04: + Of Monsters And Men en Holy Others (via festivalinfo)
Update 27/04: + Benji B (via Festivalinfo)
Update 03/05: + Koan Sound en  Macronizm (via Festivalinfo, ontkenning via Lowlands organisatie hier?)
Update 07/05: + Wilco (website, is ook bevestigd)
Update 10/05: + Fresku, dj Spinn en dj Rashad (o.a. lowlove)
Update 15/05: + Orgel Vreten
Update 18/05: + ACID P303er (website)
Update 21/05: + Zulu Winter (festvalinfo)
Update 22/05: + Graveyard (website, via)
Update 12/06: + The Antlers, Boy & Bear, Charles Bradley and his Extraoridinaires, Cloud Nothings, Example, The Gaslight Anthem, Ghost, Jamie N Commons, Lianne La Havas, The Maccabees, Of Monsters and Men, The Shins, The Whitest Boy Alive, Willy Moon, De Heideroosjes en The Walkmen.
Update 20/06: + Modeselektor, Addison Groove, Rudimental, Two Door Cinema Club, Sleigh Bells en The Cribs (festivalinfo en festivalinfo)
Update 26/06: + Sleigh Bells, Ewert and the Two Dragons, alt-J, Graveyard, Veronica Falls, Zulu Winter, The Black Seeds, Pulled Apart By Horses, Magnetic Man, ACIDP030WER, Atri N’Assouf, Chiddy Bang, Go Back To The Zoo, The Kik, Lights, Moss, Dio, Fresku, Objekt, Otava Yo, FIDLAR

Kasabian stond wel vaker op Lowlands en andere festivals. Vooral het debuutalbum uit 2004 kan mij nog steeds bij momenten erg bekoren. Het latere werk moet ik maar nog eens wat vaker opzetten, maar het kan ook zijn dat door het vertrek in 2006 van een van de belangrijke songschrijvers van de band – Christopher Karloff (gitaar, synthesizer) – de band wat minder is geworden, maar nog steeds wel oké. Detail: de band heeft dit jaar moeten afzeggen voor Pinkpop. De sprookjeshiphop van De Avonduren is misschien een logische en relatief nieuwe naam in de hiphopwereld door een opvallende aanpak in dat genre, maar minder aan mij besteed. Bands als Django Django en tUnE-yArDs behoren tot de wat nieuwere hippere bands die ik nog niet heb gezien. Django Django is vrolijk en aanstekelijk, tUnE-yArDs is wat lastiger te behappen vind ik  (lees een review van een concert hier), maar ook een veel gehoorde nieuwe naam in het wereldje van de alternatieve muziek. The xx hebben we al eens eerder gezien, op Werchter klonk dat nog apart, intiem en intrigerend, maar op Lowlands 2010 was het wat saai (zo achterin de tent dan). De band weet de popliedjes wel interessant uit te kleden tot het minimale, met een simpele gitaar, bas en elektronische drums. Mark Lanegan heeft een abonnement op Lowlands lijkt het want hij staat er bijna elk jaar, al dan niet met een andere band en dit keer met zijn eigen band. Verwacht een statisch optreden van een man met de echte doorrookte blues in zijn strot. Refused is weer zo’n reünie, de band uit Zweden ging uit elkaar in 1998, het jaar ook van het album The Shape of Punk to Come, dat nog steeds wordt gezien als een van de meest invloedrijke new-school hardcore albums aller tijden.

Tot in de polder!

_______________________________________________________

Kasabian

_______________________________________________________

Django Django

_______________________________________________________

tUnE-yArDs

_______________________________________________________

The xx

_______________________________________________________

Mark Lanegan Band

_______________________________________________________

Refused

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s