Dat is het voordeel van video: Storm Corrosion – Drag Ropes

Storm Corrosion is het resultaat van de gedroomde samenwerking van twee grote helden: Mikael Åkerfeldt (Opeth, Bloodbath) en Steven Wilson (Porcupine Tree, no-man, Blackfield, Bass Communion). Ik heb er eigenlijk al eens eerder over geschreven, dus dat zal ik niet allemaal herhalen, maar nu is er daadwerkelijk beeld en geluid bij deze bijzondere samenwerking. Typisch Opeth en/of Porcupine Tree? Ja en nee. Aan de ene kant sijpelt er bekend sap vanuit de wortels naar deze vruchtbare boom, maar “Drag Ropes” laat ook horen hoe de heren samen een welhaast timide doch subtiel donker en vervreemdend schouwspel hebben gemaakt, met een opvallende rol voor de samenzang. De geest van een gezamenlijke voorliefde voor jaren zeventig progrock klinkt duidelijk door in dit eerste lange nummer van het binnenkort te verschijnen album. De videoclip toont ook maar weer eens aan hoe beeld en geluid in een geweldige innige omhelzing samen kunnen komen. Dit smaakt naar meer. Niet eens omdat ik ondertussen onherroepelijk bekeerd ben tot het heiligdom van Wilson en Åkerfeldt en het gevaar ontstaat van vooringenomenheid. Nee. Dit is een voorbode tot een van de meest bijzondere releases van het jaar.

Meer info hier. En hier. Of hier. En ehm hier. En Facebook natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s