Dat is het voordeel van video: Tame Impala – van het nieuwe album

Gewoon. Omdat het kan. Zo vaak post ik hier geen video’s, maar ondertussen is er wel wat materiaal verschenen van het nieuwe album van Tame Impala. Waarom ik die band de moeite waard vind kun je lezen in verslagen van Lowlands 2010 en het optreden in Tivoli van vorig jaar, of Rock Werchter. Goed, dan zullen ze misschien niet doorbreken tot Ziggo Dome-proporties, maar dat is niet erg. Ik hou wel van deze psychedelische en groovy Beatleske pop/rock, dus ik ben ook wel benieuwd naar het nieuwe album Lonerism, dat rond 8 oktober uit zal komen.

De eerste single “Elephant” verscheen deze week op YouTube en is wat loom eigenlijk. Het klinkt me nog het meest als een soort lo-fi psychedelische chill-stoner. Of zoiets. Het psychedelische instrumentale tussenstukje is heel aardig, maar het geheel mist wat vaart en pit. Misschien dat dit live wat beter uitpakt. Of ik moet het vaker horen natuurlijk, daar kunnen we het altijd nog op gooien. Het eerste nummer dat verscheen van dit album is “Apocalypse Dreams” (ook op Spotify te vinden overigens) dat wat luchtiger en vlotter is. Het klinkt ook typisch Tame Impala (als je het vergelijkt met het InnerSpeaker album) en heeft wel wat meer die aanstekelijke groove, hallicinerende echo-zang en die heerlijk rondzingende psychedelische stereo-effecten. Goed, dan zou je bijna gaan zeggen dat zijproject Pond (met twee leden van Tame Impala, luister hier op Spotify) wel wat vlotter klinkt dan deze eerste twee nummers (alhoewel niet helemaal te vergelijken), maar laten we het album afwachten in oktober. Een andere korte preview van dat album hieronder in de derde video, al laat dat ook maar een klein stukje horen. Op 29 oktober staat de band in Paradiso in Amsterdam.

__________________________________________
Elephant

__________________________________________
Apocalypse Dreams

__________________________________________
Album preview

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s