Lowlands 2012 – blokkenschema en programmakrantje

Echt nieuws is het natuurlijk niet meer, maar het heeft dan ook weinig zin om zo snel mogelijk berichten over te schrijven die al door anderen op het Internet worden gesmeten. Zo kun je al het officiële Lowlands nieuws het eerste vinden via Rapid Razor Bob op twitter, of op het onvermijdelijke Facebook. Of op de Lowlands pagina zelf natuurlijk, maar wie kijkt daar nu elk uur. Of je volgt mij gewoon via twitter, maar ja, dan krijg je ook allerlei andere onzin om je oren. En dan kun je ook nog terecht bij andere online sites die wél snel berichten plaatsen over Lowlands nieuws, zoals festivalinfo.nl, Kicking the Habit, fansite Lowlove of LiveXS. Goed, daar ging dit bericht niet over. Het blokkenschema van Lowlands is online! Dus dat wordt blokken met z’n allen om de juiste keuzes te maken in het ‘altijd weer zo lastige’ schema met zoveel podia en ander vermaak op het terrein. Ook het programmakrantje – dat gisteren als bijlage bij de de NRC.next werd meegeleverd – is online verschenen bij LiveXS. Tijd. Voor. Voorpret!

Goed, wat hebben we daar nu allemaal aan? Nou goed, zo kunnen we zien dat de terreinindeling niet is veranderd. Ja de Charlie lijkt wat gedraaid, misschien val je nu wat minder snel in in het water of zo, maar de rest staat ongeveer hetzelfde. Nadeel vind ik dan wel dat de India dus nog steeds zo gruwelijk ver weg staat van – pak ‘m beet – de Alpha of Charlie, maar veel meer klagen zal ik niet. Goed. Het blokkenschema dan. We zien we nu de afsluitende acts op de verschillende podia: The Black Keys, Skrillex en Foo Fighters op het hoofdpodium (de Alpha) op resp. vrijdag, zaterdag en zondag; Feist, The Whitest Boy Alive en The xx in de Grolsch tent; en Will and The People (vervanger voor Hudson Mohawke), The Walkmen en Wilco in de India. Vooral opvallend in het schema: Foo Fighters en Wilco spelen maar liefst 2.5 uur, dat is ongehoord lang voor Lowlands. Dat doet me denken aan Faith No More dat maar een uurtje mocht komen opdraven een paar jaar terug. Het kortste optreden van de band in die tour. Goede zaak zou je zeggen dat grote acts wat langer kunnen spelen misschien (zo geeft Rock Werchter ook wat meer tijd de grote acts), al zou je ook kunnen zeggen dat je dan in die tijd twee extra bands had kunnen boeken. Foo Fighters en Wilco spelen tegelijk met de afsluiter The xx, dus dat wordt kiezen voor ondergetekende. Andere lastige keuzes? Misschien wel Refused of Howler? Of Patrick Watson, Django Django en Graveyard die ook tegelijk spelen. Het hippe alt-J of toch weer Spinvis? Toch weer Kasabian misschien, maar dat overlapt weer met Willy Moon (op de-Affaire gemist). Nog een laatste keer Heideroosjes of een van die weinige metalbands (al is het misschien niet de meest briljante) Ghost? Aan de andere kant vallen er zo op het eerste gezicht wat gaten in mijn programma, en lijkt het makkelijker om – net als vorig jaar – echt wat rond te gaan struinen. Maar dan nog, ik moet een aantal bands nog eens beter beluisteren. Vooralsnog weer weinig of geen metal (in alle vormen) of post-rock, progrock, psychedische rock of dikke stoner. Of ska. Of smartlap. En wat te veel indie/folk en elektronische dance uit doosjes naar mijn smaak. Da’s toch jammer voor zo’n gevarieerd festival, maar goed, ik ben vast verwend. En ondertussen is er toch wel genoeg te doen (theater, straattheater, cabaret, comedy, dans, kunst, film, lezingen, poëzie, diverse grollen en fratsen, waterplezier in het Grolsch beugelbad, en andere spontane feestjes met Hema worsten). Het festival in Biddinghuizen is trouwens uitverkocht (vanmorgen gingen er nog wat laatste kaarten de deur uit trouwens) en vindt plaats van vrijdag 17 t/m zondag 19 augustus 2011. Ik zie je graag in de polder, en als je me ziet geef me een poot. En een biertje. Proost!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s