Kijk- & luister: concerttips Nijmegen

Tijd voor een nieuw rubriekje. Voor O&L (lifestyle/ontspanning) op radio Nijmegen1 som ik af en toe op wat er in Nijmegen te zien is. En te horen. En dan heb ik het over concerten natuurlijk, en dan niet direct van de categorie Marco Borsato of Frans Bauer. Nee. Nieuwere en/of onbekendere bandjes dus. Soms alternatief, soms wat meer doorsnee. En waarom zou ik dat niet op mijn blog knallen, want hey, dat uitzoekwerk doe ik toch al. Eens in de twee weken dus een paar kleine tips…

Nijmeegse Kunstnacht
Aanstaande zaterdag 13 oktober organiseert Stichting Kunstvat de derde editie van de Kunstnacht, een nacht vol film, muziek, interactieve performances, beeldende kunst, theater, fotografie, literatuur en dans. Op diverse locaties in de binnenstad is er een doorlopend programma van 20:00 uur tot 01:00 uur. Zo geeft geeft Anneke van Giersbergen een akoestisch solo-optreden om 20:00 uur en om 21:45 in de Wintertuin oftewel de locatie “Bart kunst in huis”. Daar speelt ook singer-songwriter Roy Santiago van 23:45 tot 00:15. Tussen 8 en 12 uur speelt Dead Neanderthals diverse keren in Extrapool. Dead Neanderthals is een grindcore-jazz duo op drums en saxofoon. In de “Etalage Derde Wal” vind je intieme muziek afgewisseld met opzwepende folk. Zo speelt o.a. Elenne May vanaf iets voor 22:00, Aafke Romeijn om 23:00. De indie-folk-band Half Way Station (Grote Prijs finalist in 2011) sluit de avond daar af vanaf 00:30 tot 01:00. In de schouwburg is er elektronische muziek en in de bibliotheek spelen er rockabilly bands. Maar er is nog veel meer, kijk vooral op: www.nijmeegsekunstnacht.nl voor het hele programma.

Home Sweet Home huiskamerfestival
Op zondagmiddag 21 oktober vindt de eerste editie van huiskamerfestival Home Sweet Home plaats in de Nijmegse Benedenstad, georganiseerd door SingerSongwritersAcademy en Red Shoe Sessions. Tien Nijmeegse singer/songwriters verzorgen dan intieme optredens op tien verschillende adressen. Er zullen optredens zijn van o.a. Roy Santiago, Marcel Verbeek, Songs of Aran, Loes Swinkels, Low Tide Island en Eva Almagor. Voor 5,- euro koop je een passe-partout bij één van de drie verkooppunten (Stadscafé Staps, De Waagh of Funkenstein). Hiermee kies je de hele middag zelf welke optredens je wilt zien op de verschillende adressen.

Phantom Limb
Woensdag 17 oktober in Merleyn (georganiseerd door Doornroosje dus), de Britse countrysoulformatie Phantom Limb. Op het afgelopen Lowlands festival was het album The Pines de best verkochte plaat, voorwaar een hele prestatie tussen al die grote namen. Het optreden dat ze daar gaf op het kleine podium van de Lima werd dan ook gezien als een van de hoogtepunten van het festival. Zangeres Yolanda Quartey heeft een imposante stem en zong eerder bij Massive Attack. Met haar eigen band maakt ze vooral coutry en soul, met soms duidelijke knipoog naar gospel. Woensdag 17 oktober dus, in Merleyn, kaarten kosten 9 euro en het concert begint om 22:00. (Spotify hier)


Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ Nijmegen1:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s