Gezien: Nijmeegse Kunstnacht

Leuk format dat van de Nijmeegse Kunstnacht, voor de derde keer in Nijmegen georganiseerd door Stichting Kunstvat en de aftrap van het nieuwe culturele seizoen. Ik was er niet eerder geweest, maar het was een interessante en boeiende ervaring. Veel indrukken opgedaan van de diverse deelnemers en de diverse locaties. Kunst is over het algemeen niet direct aan mij besteed, maar er waren her en der wat muzikale optredens op bijzondere locaties. Zo had ik bijna gemist dat Mindpark in de schouwburg bij de opening zou spelen (ze maakten met We Wil Adapt zelfs een van de betere platen van 2011 als je het mij vraagt) en dat was wat mij betreft ook gelijk het hoogtepunt van de avond. Niet alleen vanwege de muziek, maar ook de prachtige wisselwerking met de dansers van United-C maakte diepe indruk. En dan hou ik normaal gesproken niet eens zo van moderne dans. Maar er was veel meer te doen in de hele binnenstad op de vele locaties, hieronder een kleine sfeerreportage (en dan bedoelen we gewoon wat fotootjes dus…).

Opening Kunstnacht @ Schouwburg. Lust For Life: United C & Mindpark
United-C
Mindpark & United-C

Red Shoe Sessions @ Etalage Derde Wal: La Manouche
Rob Sweere met de installatie Contemplatorium Vortex op het Kelfkensbosplein.
@ Valkhof Museum kom je van alles tegen…
The Pignose Willy’s @ Valkhof Museum
Merleyn: Videoinstallatie Puck Verkade “Any Day Now”
Altijd goed. De lekkere extreme grindcore-jazz-metal-met-saxofoon-en-drums van Dead Neanderthals @ Extrapool. Iedereen kreeg geluidsdempende koptelefoon mee aan de ingang 🙂
Aafke Romeijn @ Etalage Derde Wal. Prachtig optreden trouwens, veel persoonlijke verhalen ter introductie en een mooi stil publiek. Propvol.
Roy Santiago @ Wintertuin @ Bart kunst in huis

Eén reactie op “Gezien: Nijmeegse Kunstnacht”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s