Kijk- & luister: concerttips Nijmegen

De kijk- en luistertips voor de komende week in en/of rondom Nijmegen…

Bart Constant
Aanstaande zaterdag 27 oktober speelt Bart Constant in Merleyn. Bart Constant is de band van de in Nijmegen geboren muzikant Rutger Hoedemaekers, die tegenwoordig in Berlijn woont.  Je kunt hem ook nog kennen van de dance-pop-breakcore formatie About of als producer voor Voicst en Lucky Fonz III. Hij deed ongeveer vijf jaar om het debuutalbum Tell Yourself Whatever You Have To te maken, dat begin dit jaar verscheen en goed werd ontvangen door de muzikale pers. De muziek van Bart Constant bestaat uit subtiele en mooi gelaagde synthpop met speelse ritmes. De knappe composities lijken op een legpuzzel, waarbij de kleine puzzelstukjes op het podium perfect op hun plaats vallen. De band stond afgelopen juli nog op festival de-Affaire op het Valkhof tijdens de vierdaagsefeesten, maar nu dus te zien in Merleyn in de Hertogstraat. Het concert begint zaterdag om 21.00 uur en de entree is 8 euro. Kaartjes koop je via de website van Doornroosje: www.doornroosje.nl.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=sOG9yUeTMbs&w=400]

Julia Stone
Misschien ken je het singer-songwriterduo Angus & Julia Stone, dat werd ontdekt door Fran Healy, de frontman van Travis. Het tweetal kreeg wereldwijd bekendheid met de albums A Book Like This en Down The Way die vol staan met mooie ingetogen folky liedjes. Sommige nummers werden gebruikt in afleveringen van de Amerikaanse ziekenhuisserie ‘Greys Anatomy’, zoals het nummer ‘Draw Your Swords’. Aanstaande zondag 28 oktober staat Julia Stone zonder haar broer op het podium van Doornroosje. Als soloartiest heeft Julia met ‘The Memory Machine’ en ‘By The Horns’ inmiddels twee albums uitgebracht die muzikaal in het verlengde liggen van haar eerdere werk maar die tekstueel een stuk persoonlijker en donkerder zijn. Vaak handelen ze over liefdesproblemen. Gebleven is de hese, krachtige zang. Het gebruik van instrumenten als trompet of banjo geeft de muziek een geheel een eigen draai. Dit concert is een tip voor liefhebbers van bijvoorbeeld Leonard Cohen, Amy MacDonald of Laura Marling. Zondag 28 oktober dus in Doornroosje, aanvang om 20:30 uur en de entree is 20 euro.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=v-luwfQOyPA&w=400]

Team Me
Op woensdag 31 oktober speelt de Noorse indiepop-band Team Me in Merleyn. Team Me begon als een zijproject van Marius Hagen dat veel succes oogstte op de Noorse radio. Het debuutalbum van deze zeskoppige band (‘To The Treetops) won in 2011 een Noorse Grammy Award in de categorie “beste popgroep van het jaar”. De band was al eerder in Nederland te zien met succesvolel optredens op het Groningse Eurosonic Noorderslag festival begin dit jaar en London Calling in Paradiso in Amsterdam afgelopen mei. Muzikaal gezien is de band van veel markten thuis: van vrolijke meezing-pop of folk met koortjes tot lang uitgesponnen postrocknummers en alles wat daartussen ligt. Genoemde referenties zijn o.a. Arcade Fire, Sufjan Stevens en Los Campesinos! Wat ze waarschijnlijk ook gaan spelen in Merleyn is het nummer met die lange titel: “With My Hands Covering Both Of My Eyes I’m Too Scared To Have A Look At You Now”. Het concert begint om 21.00 uur en de kaartjes kosten 10 Euro, te koop op de site van Doornroosje.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kxyWT-FY9vE&w=400]

Verder nog interessant: o.a. Savages (vr 02/11), Honningbarna (za 03/11) en Hooded Fang (zo 04/11), zie www.doornroosje.nl.


Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ Nijmegen1:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *