Kijk- & luister: concerttips Nijmegen

De kijk- en luistertips voor de komende 2 weken in en/of rondom Nijmegen…

Bombay Show Pig

Zaterdag aanstaande staat de Nederlandse indierockband Bombay Show Pig op het podium van Merleyn. De band bestond origineel uit drie muzikanten, maar sinds dit jaar is het een duo bestaande uit gitarist Mathias Janmaat en drummer Linda van Leeuwen. Begin dit jaar kwam debuut album ‘Vulture/Provider’ uit, geproduceerd door Simon Akkermans  van C-mon and Kypski. De twee  muzikanten verrasten met hun eigen blik op indiemuziek in de traditie van Yeah Yeah Yeah’s, The Kills en Death From Above 1979. Live zijn ze zeker een aanrader. Ze gaven al een opwindend optreden op festival de-Affaire, afgelopen zomer op het Valkhof tijdens de vierdaagsefeesten. Daar viel op hoe ze een goede beheersing van hun instrumenten hadden, de prachtige samenzang en het frisse gebruik van elektronische effecten. De popsongs liggen prima in het gehoor, en als het allemaal wat te netjes dreigt te worden schakelt de band ook rustig over tot een vuig rockende show. Dynamisch, gevarieerd en pakkend. Het concert begint zaterdag in Merleyn om 22.00 uur, de zaal is open vanaf 21:00 uur en de entree is 8 euro. Kaartjes koop je via de website van Doornroosje: www.doornroosje.nl.

Swans

Er zijn maar weinig bands in de rock geschiedenis die zoveel invloed hebben gehad op de gitaarmuziek uit jaren ’90 als Swans. Op dinsdag 20 november komt deze markante band in Doornroosje. Swans inspireerde in het verleden bands als My Bloody Valentine, Neurosis, Godspeed You! Black Emperor en Sunn O))) en kunnen pioniers genoemd worden in genres als shoegaze, post-rock, post-punk, no wave, industrial metal en drone. De band uit New York was actief tussen 1982 en 1997 en kwamen terug in 2010. Er zijn dus vele jaren verstreken sinds Swans debuut ‘Filth’ uit 1983, maar een ding is niet veranderd: de geïnspireerde vastberadenheid en geniale waanzin waarmee geluidsprofeet Michael Gira en zijn bandleden op het podium hun ritueel uitvoeren. Het dit jaar verschenen album “The Seer” wordt gezien als een van betere platen dit jaar in de alternatieve muziekscène. Vergeet je oordoppen niet want Swans behoort tot een van de hardste bands ter wereld, aldus de site van Doornroosje. Het concert begint 20 november om 20:30 en kaartjes kosten 20 euro.

Kim Janssen en Rue Royale

Op  zondag 11 november om 20:00 uur staan in Café Trianon Kim Janssen en Rue Royale. Kim Janssen is een Nederlandse singer-songwriter en Rue Royale een Amerikaans/Engels folkduo. Dit is een speciale show met een achtkoppige band. Kaartjes kosten 7,50 Euro. Meer info op www.cafetrianon.nl.

Wintertuinfestival

Van donderdag 22 november 2012 tot en met zaterdag 24 november 2012 is er het Wintertuinfestival, het grootste literatuurfestival van Nederland met schrijvers, dichters, muzikanten, kunstenaars en wetenschappers. In poppodium Doornroosje staat op de vrijdag de succesformule Poetracks, waarbij Spinvis, Mauro Pawlowski (van dEUS), Yori Swart, Boef en de Gelogeerde Aap en Wooden Constructions poëzie op muziek zetten. Op zaterdag geven Dj’s Torre en Jop (van De Staat) een kijkje in hun platenverzameling. Meer info op www.wintertuin.nl


Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ Nijmegen1:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s