Kijk & luister: concerttips Nijmegen

De kijk- en luistertips voor de komende 2 weken in en/of rondom Nijmegen…

Rachel Sermanni

Vrijdag komt Rachel Sermanni naar Nijmegen. Ze groeide op in Carrbridge, een klein dorpje in de Schotse Hooglanden. Al op jonge leeftijd (al is ze nu nog maar amper twintig) begon ze met het schrijven en zingen van tedere liedjes, met hier en daar een duister randje. De carriere van Rachel Sermanni begon te lopen toen ze drie jaar geleden op een festival in Engeland in een jam-sessie terechtkwam met enkele heren van Mumford  & Sons. Bandlid Ben Lovett nodigde haar toen uit voor studio-opnamen met als resultaat dat haar nummer ‘My Friend Fire’, dat kon rekenen op een groot publiek in het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor mocht Sermanni al mee op tour met Mumford & Sons, Fink en Agnes Obel. Ze staat vrijdag 23 november in Merleyn, het concert start om 21:30 en kaartjes kosten 7,50 Euro.

Great Lake Swimmers

Op zaterdag 24 november staat Great Lake Swimmers op het podium van Merleyn, een folkrock band uit Toronto, Canada. De intieme nummers worden begeleid op banjo, gitaar, contrabas en percussie. De muziek van Great Lake Swimmers past in het rijtje van artiesten als Will Oldham, Timesbold en Fleet Foxes. Hun laatste album ‘Lost Channels’ werd opgenomen in een afgelegen kasteel en een kerk in de streek van de Thousand Islands. Het concert in Merleyn, begint zaterdag om 22:00, entree is 11 euro. (inmiddels uitverkocht)

Ewert and the Two Dragons

Zin in aanstekelijke uptempo pop met folkinvloeden? Geef dan Ewert and the Two Dragons eens een kans, want dit gezelschap uit Estland maakt prachtige intieme maar ook energieke indiefolk met een verzachtende rauwheid en gespeeld met ongebreidelde passie. De muziek zit ergens tussen bands als Iron & Wine, Arcade Fire, Alamo Race Track en Mumford & Sons. Sfeervolle songs als je het mij vraagt, die goed in het gehoor liggen zonder dat het al te flauw wordt. Ze stonden dit jaar al op festivals als de-Affaire in Nijmegen, Lowlands en het Groningse Eurosonic Noorderslag, maar nu staan ze in Merleyn op zondag 25 november om 22:00 uur, entree is 9 euro maar het concert is helaas al uitverkocht


Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ Nijmegen1:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s