FortaRock XL: nieuwe namen

Oh ja, ik hield op deze blog een beetje bij wat er aan nieuws voorbij komt over de festivals die ik zelf nog wel eens bezoek. Nou ja, tegenwoordig pletter ik het ook nog wel eens op scoop.it, want waarom zou je nieuwsberichten van anderen gaan overschrijven? Nou ja, misschien om je eigen mening er tegenaan te gooien. Nieuwe namen dus voor hét metalfestival van Nijmegen, georganiseerd door FortaRock. Dit jaar dus in de extra large editie voor aflevering numero vijf, oftewel FortaRock XL. Gisteren bracht de organisatie nieuwe namen naar buiten en op het affiche prijken nu dus nieuwe namen, naast Rammstein zijn dat Volbeat, Motörhead, Hatebreed, Enslaved en Delain.

Motörhead was eigenlijk geen verrassing, nadat de organisatie daar op Facebook al een beetje naar had gehint. Volbeat werd door Giel Beelen gisteren onthuld. Wut? Giel Beelen? Jawel, naast Mojo is 3FM blijkbaar ook van de partij in Nijmegen. Een beetje jammer vind ik dat toch, althans dat is toch mijn eerste gedachte. Van het knusse gevoel van die gezellige metalheads onder elkaar, wordt het nu toch een massaler commercieel getint feestje lijkt het. Als Giel Beelen al namen voor het festival gaat onthullen… Nou ja zeg. Volbeat is dan ook niet direct mijn eerste keuze (al heeft FortaRock die wel eens in Doornroosje laten optreden voordat ze door de massa werden verslonden geloof ik), maar ik ga er vanuit dat er nog wel meer echte brute metalnamen bij komen die mij zullen aanspreken. Al is vorig jaar toch moeilijk te overtreffen toen uiteindelijk maar liefst acht van de twaalf bands  op mijn lijstje “die wil ik nog wel een keer zien, da’s zeker geen straf” stonden. En ook Delain kun je wat soft noemen voor de editie in 2013, maar ze stonden ook al in 2009 op het festival. Hatebreed is zeker een aanwinst vind ik (nog niet eerder gezien) en misschien is Enslaved dat ook, maar daar moet ik nog eens wat meer induiken. Er zullen in totaal meer dan 20 bands op 3 podia optreden dus er komen nog zeker 14 bands bij. Kaartjes zijn te koop dit jaar (helaas) via Livenation, dus reken op extra servicekosten. De iets goedkopere early fortabird kaartjes zijn inmiddels uitverkocht trouwens. Zie je op  zaterdag 1 juni in het Goffertpark dus! (p.s. hier een Spotify playlist met een kwak aan albums van de bands, m.u.v. Rammstein)

Eén reactie op “FortaRock XL: nieuwe namen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s