Kijk & luister: concerttips Nijmegen

De kijk- en luistertips voor de komende 2 weken in en/of rondom Nijmegen…

Eefje de Visser

Waarom niet gewoon twee keer optreden op een dag? Zondag aanstaande staat Eefje de Visser met haar band zowel ’s middags als ’s avonds in LUX. Ze won in 2009 de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter.  Daarna volgden haar debuutplaat “De Koek” en twee goeddeels uitverkochte clubtours. Het festivalseizoen vulde zich met succesvolle optredens op Oerol, Lowlands en festival de-Affaire. Sterk punt van Eefje is ongetwijfeld haar frisse, heldere stem en haar speelse en boeiende poëtische Nederlandstalige teksten. Dat doet mij denken soms aan Spinvis maar ze heeft ook wel een eigen stijl. Ze wordt omringd door een prima band vol multi-instrumentalisten, waardoor ze op het podium even soepel en virtuoos met de arrangementen kan omspringen als op haar album. Verwacht frisse en licht eigenzinnige liedjes met een soepele afdronk. Zondag 9 december dus in LUX om 15:30 én om 20:30 uur. Kaartjes zijn 17,50 Euro, te koop via Doornroosje.

Balthazar

Balthazar won in 2006 de publieksprijs in de befaamde Humo’s Rock Rally in België. Sindsdien stonden ze al op festivals als Rock Werchter en Lowlands en dat was ook mede te danken aan een heerlijk debuutalbum “Applaus”, waar ze overigens een aantal jaren hadden gesleuteld. Sinds kort is het tweede album “Rats” uit dat nog wat verfijner en subtieler is dan het vorige album, maar weer goede kritieken kreeg van de muzikale pers. Balthazar weet aanstekelijke songs af te wisselen met fijnzinnige nummers in een weldadige diversiteit aan stijlen, zoals indiepop, rock, folk en een snufje jazz. Denk aan Artic Monkeys, dEUS of Absynthe Minded, maar dan met een eigen smoel. Sterke punten van de band zijn de mooie samenzang, de puntige bas en de subtiele klanken van o.a. de viool. De band staat zondag 9 december in Doornroosje en het begint om 20:30. Kaartjes kosten 12,50 Euro.

Rats on Rafts

Op donderdag 13 december staat de Nederlandse band Rats on Rafts op het podium van Merleyn. De muziek van deze band kun je omschrijven als als een mengeling van postpunk en new wave, denk aan Joy Division, The Cure, The Fall, The sound of Minny Pops. Terug naar the eighties dus, maar toch helemaal van nu, met van die lekker scherp rammelende gitaren, pompende bassen en groovende melodieën. Met het album The Moon is Big gaven deze jonge Rotterdammers vorig jaar hun visitekaartje af en traden al regelmatig op in het hele land, waaronder festival de-Affaire, afgelopen zomer in het Valkhofpark. Het concert begint donderdag om 22:00 uur, entree is 10 Euro en dan krijg je er ook nog gratis Liquid Snow bij, uit Nijmegen. Kaartjes kun je kopen via de site van Doornroosje: www.doornroosje.nl.


Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ Nijmegen1:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s