Kijk & luister: concerttips Nijmegen

De kijk- en luistertips voor de komende 2 weken in en/of rondom Nijmegen…

Thus:Owls

Maandag 28 januari kun je naar Thus:Owls in muziekcafé Merleyn, een deels Zweedse, deels Canadese band die grossiert in avontuurlijke folk en pop. De kern van de band wordt gevormd door zangeres Erika Angell en haar man Simon Angell. De twee leerden elkaar voor het eerst kennen tijdens een optreden in Doornroosje Nijmegen waarin Erika speelde bij de band Loney Dear en Simon speelde met zijn band Patrick Watson. In januari krijgt het nieuwe album een officiële release in de Benelux. Het Utrechtse muzikale bolwerk ‘Kytopia’ zal dit album uitbrengen, het label van Kyteman. Thus:Owls speelde al eens eerder in Nijmegen, namelijk in 2010 op het Valkhof tijdens festival de-Affaire.

Het concert begint maandag om 21:00 uur en kaartjes kosten 8 Euro, te koop via de site Doornroosje www.doornroosje.nl.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3VqsDa9Ad1A&w=400]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=p-AwCRfmYnE&w=400]

Daybroke

Op vrijdagavond 1 februari kun je weer gratis naar een bandje gaan kijken, en wel in de NDRGRND. Rond middernacht zal de Tilburgse rockband Daybroke optreden. De band bracht in 2010 het debuutalbum What Nature Started uit waarna ze een uitgebreide tour deden langs 60 zalen zoals Paradiso, Melkweg, 013, Effenaar en Tivoli, maar waren ook al eens te vinden op het Achterhoekse festival Zwarte Cross. Inmiddels staat de band aan de vooravond van haar nieuwste release, de EP Burn It To The Ground. Volgens de website van NDRGRND “krijg je de moderne, dansbare rocksongs van Daybroke na een keer luisteren al niet meer uit je kop, maar zijn gelaagd genoeg om ook na vele luisterbeurten nog te verrassen.” Denk b.v. aan een band als Foo Fighters.

Je vindt NDRGRND in de Molenstraat, nummer 99A. De entree is gratis.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lgIiZeZb2nk&w=400]

Metz

In Merleyn staat op dinsdag 5 februari de uit Toronto afkomstige noiseband Metz. Metz bestaat sinds 2011 toen bassist Chris Slorach zich aansloot bij Frontman Alex Edkins en drummer Hayden Menzies, die al vanaf 2008 samen muziek maakten. Vorig jaar verscheen het titelloze debuutalbum, volgens de beschijving een “explosief schijfje, met daarop 11 nummers die in 30 minuten voorbij denderen”. Metz is bruut, hard, rauw, snel en inventief en geeft een vette knipoog naar bands als Nation of Ulysses, Shellac, The Pixies en The Jesus Lizard.

Dinsdag 5 februari in Merleyn dus, het concert begint om 20:45 uur en kaartjes kosten 9 Euro, te koop via de site Doornroosje www.doornroosje.nl.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=RQ3AMjoVIOY&w=400]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=krGDNbT4CSE&w=400]


Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ Nijmegen1: