Lowlands 2013: eerste namen, morgen start verkoop

LLHet feestje van de lage landen zit er weer aan te komen! Lowlands dus (duh). De organisatie maakte de eerste namen bekend, waaronder SLAAAAYYYEEEEERRRR! Dus toch. De geruchten waren er al en jawel, deze grote helden van de thrashmetal komen dus definitief het schuim uit je bierglas spelen in de polder. Misschien hebben ze nu eens geluisterd naar onze smeekbedes om meer metal op het programma te zetten, en hopelijk is het een voorbode van een gevarieerder festival dan de laatste jaren. Naast Slayer vinden we dan nog Alabama ShakesDisclosure (live)Bullet for my ValentineModeratNJO Reich EnsembleThe LumineersPoliça en The Menzingers op ons pad.
Update 12/03: +Tame Impala (bron)

Nou ja, dat hoop ik dan, want dan moeten er nog eerst wat kaartjes worden gescoord. Vorig jaar gingen de kaartjes binnen 2 uur de deur uit, nog iets sneller dan het jaar ervoor, en het is de vraag of het nog sneller kan. Of zouden nieuwe festivals als Best Kept Secret en Where The Wild Things Are zorgen voor een kredietcrisis in de portomonnee en zal het daarom wat langer duren? Wachten de mensen op het programma of gaat het weer gewoon om de sfeer en kun je dan het kaartje maar alvast binnen hebben? Nou ja, we zullen morgen vanaf 11 uur weer met z’n allen nagelbijtend achter de computer hangen, al vloekend en tierend op dat stomme wachtrijbalkje of de onverklaarbare errors. Of hebben we weer geluk (vorig jaar had ik al na 5 minuten kaartjes, gewoon eng zo snel) en kunnen we gewoon weer deelnemen aan alle voorpret?

Met Slayer op het programma wordt de kans om die metaalslagers drie jaar op een rij te zien toch wel heel groot. Na een puik optreden in het klokgebouw in 2011 en een machtige afsluiting op FortaRock kijk ik in elk geval erg naar uit nog een shot geniale thrash. Alabama Shakes zagen we nog op Rock Werchter vorig jaar. Mooi optreden van indrukwekkende zangeres Brittany Howard in een genre (soul/blues/gospel) dat me normaal niet heel erg kan boeien, maar toch boeiend en passievol. Bullet For My Valentine is metalcore uit Wales en Moderat is Modeselektor gecombineerd met Apparat. Techno dus. Uit Berlijn. NJO Reich Ensemble gaat samen met Steve Reich himself ‘Music For 18 Musicians’ ten gehore brengen, The Lumineers is blijkbaar het zoveelste nieuwe indiefolkbandje en Poliça schijnt zoiets te maken als post-r&b, droompop en elektronica. The Menzingers brengt rootsy punkrock volgens de beschrijving en de jankende poprockers van Kodaline staan waarschijnlijk ook op Lowlands. En hopelijk staan wij er ook. Als we een kaartje scoren dus. Want anders…. (het wordt dan wel de 13e keer op rij, hopelijk brengt dat geen ongeluk…)

Update: we hebben kaartjes! En het is uitverkocht…

P1320212

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s