Kijk & luister: concerttips Nijmegen

De kijk- en luistertips voor de komende 2 weken in en/of rondom Nijmegen…

Jacco Gardner & Traumahelikopter

Twee bands voor de prijs van een! In muziekcafé Merleyn kun je aanstaande zaterdag twee aanstormende talenten in de Nederlandse muziekscene bekijken én beluisteren.

Jacco Gardner is de naam van de 24-jarige multi-instrumentalist en producer uit Hoorn. De inspiratiebronnen voor zijn zelfbenoemde ‘neo-psych baroque pop’ zijn niet de minste pioniers: Syd Barrett, Curt Boettcher, Brian Wilson, The Beach Boys en The Zombies.

Het Groningse trio Traumahelikopter werd door VPRO’s 3voor12 uitgeroepen tot het beste concert van de afgelopen editie van Noorderslag. Volgens de berichten werd de tent daar behoorlijk afgebroken met hun energieke en vuige garage-rock ’n roll. Met simpele drums en knallende gitaren is het vooral niet moeilijk doen, hard rocken, en gewoon keihard gááán.

Het concert begint zaterdag om 22:00 uur en kaartjes kosten 7,50 Euro, te koop via de site Doornroosje: www.doornroosje.nl.

Goose

Op woensdag 13 februari staat Goose in Doornroosje. Deze Belgische electro-sterren staan bekend om hun explosieve live optredens. Met hun aanstekelijke electro-rock zijn ze in hun thuisland Belgïe inmiddels ongekend populair: uitverkochte clubs en prominente plekken op de grootste festivals als Rock Werchter en Pukkelpop. Op het vorig jaar verschenen album “Control Control Control” gebruikte de band meer gitaren en wat minder electronica dan voorheen, maar Goose blijft vooral een stevige live-act waar je gewoon keihard op moet dansen. Kaartjes kosten 14 Euro en het concert begint woensdag a.s. om 20:30 uur.

The Horse Company

Op vrijdag 15 februari staat in Merleyn de Nederlandse rootsrock band The Horse Company. De band bestaat uit de bestaat uit de broers Arjen en Vincent Hilberdink (beide zang/gitaar), bassist Arjan Pronk en drummer Jeroen Hobert. Met hun derde album “Calypso” beleven ze op dit moment een kleine doorbraak. Over hun muziek zegt de band zelf dat het een mix is van “country, rock, new wave, shoegaze, indie, pop, punk, Americana en classic rock”. “Het vloeit allemaal door elkaar”, aldus de band. “Over muziek moet je verder niet al te veel nadenken. Dat moet je laten gebeuren.” Het concert begint volgende week vrijdag om 22:00 uur, kaartjes kosten 7,50 Euro en zijn te koop via Doornroosje.


Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ Nijmegen1:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s