Kijk & luister: concerttips Nijmegen

De kijk- en luistertips voor de komende 2 weken in en/of rondom Nijmegen. Dit keer met Conan & MonomythMister & Missisippi en Spinvis.

Conan & Monomyth

Twee voor de prijs van een! In muziekcafé Merleyn kun je aanstaande vrijdag twee lompzware bands bekijken én beluisteren.

Vorig jaar maakte Conan grote indruk op Roadburn Festival in Tilburg, dit jaar komt het Britse drietal wederom naar Nederland. Conan maakt gretig gebruik van de grondbeginselen van doom: lange nummers, gitaren die zo ver mogelijk omlaag gestemd zijn en tempo’s die maximaal tot in de middenregionen reiken. Er zijn twee elementen waarmee Conan zich onderscheidt van de rest: riffs met een onontkoombare hook en de monsterlijke groove van doom.

Monomyth geldt als dé Nederlandse belofte als het gaat om instrumentale en psychedelische rock. De band heeft in de gelederen drummer Sander Evers, beter bekend van het legendarische 35007. Verwacht uitgerekte zware psychedelische instrumentale jams waarbij je langzaam in meegezogen wordt. Dik, zwaar, log en trippy. het debuutalbum is in de maak en de band staat dit jaar op het Roadburn festival.

Het concert begint vrijdag  22 februari om 22:00 uur en kaartjes kosten 9 Euro, te koop via de site Doornroosje: www.doornroosje.nl.

Mister & Missisippi

Op zaterdag 23 februari staat de uit Utrecht afkomstige groep Mister & Missisippi in muziekcafé Merleyn. Het viertal leert elkaar kennen in het eerste jaar van de Herman Brood Academie en won al eens de Amsterdamse Popprijs. De band maakte indruk als voorprogramma van Patrick Watson afgelopen jaar in de Vereeniging in Nijmegen, trad regelmatig op tijdens het reizende festival Popronde en de band speelde op de afgelopen editie van het Groningse Noorderslag festival. De sound omschrijven ze zelf als: “Rustig en folky, een tikkeltje zweverig. Dynamisch en experimenteel, zonder ontoegankelijk te zijn. Zodat de luisteraar zijn eigen betekenis aan de muziek kan geven.” Het debuutalbum is sinds kort verkrijgbaar en een aanrader voor liefhebbers van de betere folk en singer-songwritermuziek.

Kaartjes kosten 7,50 Euro en het concert begint zaterdag a.s. om 22:00 uur. Het concert is uitverkocht.

Spinvis

Spinvis staat op zondag 3 maart in de Nijmeegse schouwburg. Het vorig jaar verschenen album “Tot ziens, Justine Keller” van Spinvis kreeg in de Volkskrant en Het Parool de maximale vijf sterren. Het bevat twaalf magistrale liedjes die in sfeer een duidelijk geheel vormen, over gebroken harten, verlangen naar verloren dromen, rust vinden in de fles en verdwalen in de roes. “Strak gecomponeerde liedjes doordrenkt van melancholie”, schreef de Volkskrant over de cd. Na omzwervingen langs popzalen en festivals, komt Spinvis weer naar het theater. Zijn band wordt speciaal voor deze tournee aangevuld met een aantal bijzondere muzikanten. Liedjes, beelden, woorden en muziek vertellen het verhaal van Justine Keller in deze filmische voorstelling over liefde en afscheid.

Het concert  op zondag 3 maart in de schouwburg begint om 20:00 uur  en kost 20,50 Euro.


Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ Nijmegen1:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s