Gezien: The Juice, Merleyn, Nijmegen

DSC01008Als bands ophouden te bestaan gaan de bandleden meestal wel weer verder in verschillende andere bands. Je hebt ook bands die gewoon regelmatig onder een andere naam opduiken. Zo zijn de heren van The Juice uit Nijmegen al wel langer aan elkaar gewend dan je zou denken. Het stamboek gaat ongeveer terug naar 2005, toen Coolshrank werd opgericht en een tijd later de bandleden reïncarneerden als Mr. Fleece. Best handig, want dan blijf je altijd een nieuw en hip bandje.

De bandnaam is al net zo flexibel als de muziek. Ging het in het verleden vooral om de funk en disco, met The Juice gooit de band er wat meer rock en electro tegenaan. Noem het disco-funk-elektro-rock of zo, al is hun eigen verwoording ‘electric boogie woogie jizz’ op hun facebookpagina natuurlijk een stuk hipper. Vrijdagavond in Merleyn mocht de band hun eerste EP Gonna Get Got – uitgebracht door Brave Burger Records – presenteren en daar was ik bij, al was het alleen maar omdat ik wat bandleden ken. Geen kritisch woord dus van ondergetekende, maar te klagen had ik eigenlijk ook niet. Nog steeds een jonge en frisse uitstraling en vooral vrolijk dansbaar. Groovy baby! En voor zo’n lokale band hadden ze een opvallend kekke aankleding. Naast hippe kleding kon je het bandlogo (een druppeltje sap, I presume) terugvinden op een soort lessenaar waarachter zanger Niek zijn verrassende fratsen vertoonde. Naast een apparaat om zijn stem door de mangel te halen kwam er af en toe rook en laserstralen uit dat ding zetten. En om het helemaal af te maken sprong Niek regelmatig het publiek in om zijn guitige zang en dans nog dichter bij het publiek te vertonen.

Naast de nummers van de EP stonden er nog een paar extra nummers op de setlist, ik vermoed dat het nog wat oude nummers van die oudere bands waren. Hoe zou je dat noemen? Een cover van je oude band met dezelfde bandleden? Is het dan wel een cover? Enfin.  Ik heb me wel vermaakt met deze fijne swingende show. Hieronder nog wat foto’s en een half videootje van de titelsong van de EP (sorry, mijn batterijen waren op). Of luister hier naar Gonna Get Got die je ook gewoon kan aanschaffen voor de prijs van 2 biertjes. Ik heb het gedaan. Lokale bands moeten we sowieso ondersteunen. Maar het is een fijn EP-tje trouwens, in een behoorlijk goede kwaliteit. The Juice. Onthou die naam. Althans, zolang ze nog zo heten dan…

p.s. hier nog een interview met de band op radio Nijmegen1

DSC01026

DSC01028

DSC01035

DSC01058

DSC01074

DSC01088

DSC01094

DSC01102

DSC01112

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s