Kijk & luister: concerttips Nijmegen

De kijk- en luistertips voor de komende 2 weken in en/of rondom Nijmegen. Dit keer met Palio Superspeed Donkey, Kaf & Koren  wedstrijd en The Men.

Palio Superspeed Donkey

Palio Superspeed Donkey staan vrijdagavond 8 maart in muziekcafé Merleyn. Over de band wordt geschreven op de site van Doornroosje: ‘…alsof de jonge Arctic Monkeys aan een tweede jeugd zijn begonnen.’ Het verschil is dat deze jongens uit Nederland komen en een gemiddelde leeftijd van nog geen vijftien jaar hebben. De band gaat met grote stappen vooruit. 3FM is fan, de band is te horen in verschillende Nederlandse en Franse commercials en een tour als voorprogramma van Bettie Serveert is alweer achter de rug.  In januari stond de band nog op het Groningse Noorderslag festival.

Het concert begint morgen (vrijdag 8 maart) om 22:00 uur in Merleyn. Kaartjes kosten 7,50 Euro en zijn te koop via de site Doornroosje: www.doornroosje.nl.

Kaf & Koren

Sinds 2005 organiseert Cultuur op de Campus Kaf en Koren, de studentenbandwedstrijd van Nijmegen en een goede opstap voor beginnende bands. Negen bands strijden in drie voorrondes in het CultuurCafé om een finaleplek in Doornroosje.

Op dinsdag 12 en 19 maart zijn de eerste twee voorrondes. Op 12 maart kun je kijken en luisteren naar Dusty Rum (pop/rockmuziek met reggae-invloeden, zware gitaarriffs en warme zang. Rectum Raiders maakt – naar eigen zeggen – bizarre rockmuziek. Wolves Dressed In Sheep, een akoestische popfolkband met countryinvloeden die de gevoelige snaar kan raken bij het Kaf en Koren-publiek.

Op 19 maart laten Fuzz Edict, Lippu en Sane van zich horen. Fuzz Edict maakt een mix van alternatieve rock, punk en blues. Lippu (spreek uit als lippen) is een band van vier RU-studenten die Nederlandstalige soul/pop spelen. Verwacht vrolijke uptempo nummers. Sane is van de hardere aanpak met stevig dreunende gitaren en prog- en stonerrock-invloeden.

Kaf en Koren is op dinsdag 12, 19 en 26 maart in het CultuurCafé op de campus van de Radboud universiteit. Elke avond begint om 20:00 uur en de entree is gratis.

Audio: check de MixCloud site van Cultuur op de Campus.

The Men

De Amerikaanse punkrockers van The Men staan woensdag 20 maart in Merleyn. De band bracht in 2011 hun album Leaving Home uit: een knoert van een album waarop stijlen als hardcore, punk, shoegaze, krautrock en psychedelica voorbij denderen. De vier gasten uit Brooklyn, New York, steken hun voorliefde voor Hüsker Dü, Wipers en The Stooges niet onder stoelen of banken. In 2012 brachten de heren hun derde langspeler uit en ook dit album is weer bruut, hard en psychedelisch. Het verschil met de voorganger is dat The Men ditmaal meer geïnspireerd lijkt te zijn door bands als Dinosaur Jr, Sebadoh en Sonic Youth. Deze maand komt alweer een nieuw album uit. Productief bandje…

Het concert begint woensdag 20 maart om 22:00 uur en kaartjes kosten 8 Euro.Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ Nijmegen1:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s