Kijk & luister: concerttips Nijmegen

De kijk- en luistertips voor de komende 2 weken in en/of rondom Nijmegen: dit keer: Dead Neanderthals & Aafke RomeijnSX en Monsters Build Mean Robots.

Dead Neanderthals & Aafke Romeijn

Vanavond (vrijdag 22 maart) presenteert het Nijmeegse duo Dead Neanderthals hun nieuwe album POLARIS in Extrapool. Bewapend met slechts de drums en een saxofoon staan de twee heren bekend om hun snoeiharde jazzy grindcore, dat op het debuut album  Jazzhammer / Stormannsgalskap nog klonk als een straaljager met startproblemen of een op hol geslaagde stoomboot. Wat u wilt. Met het nieuwe album POLARIS slaan ze weer een iets andere richting in. Het doet denken aan de rammeljazz van de jaren ’60, maar deze heren zouden zichzelf niet de “New Wave of Dutch Heavy Jazz” noemen als ze hun instrumenten niet met de kracht van een heavy metalband zouden bespelen. Naast deze uitgestorven neanderthalers staan in het voorprogramma het Franse LOUP en singer-songwriter Aafke Romeijn, die met haar melancholische teksten voor het contrast van de avond zal zorgen.

In Extrapool dus (Tweede walstraat 5), aanvang 21:00 uur en kosten: 5 Euro. Meer info hier.

Beluister het album POLARIS hier.

SX

Zaterdag aanstaande staat de Belgische band SX in Merleyn (‘dependance’ van Doornroosje). De band bestaat uit Benjamin Desmet (keyboard, gitaar), Stefanie Callebaut (zang, keyboard) en Jeroen Termote (drums). SX werd opgericht in het voorjaar van 2009 en maakte in 2011 indruk met het betoverende nummer “Black Video”. Recent is het langverwachte debuutalbum Arche uitgekomen, dat gevuld is met ‘etherische indiepop’, zowel bezwerend als fris, met droge drums, galmende gitaren, sfeervolle synthesizers en uiterst zwoele zang. SX wordt al een tijdje getipt als hét volgende Belgische muzikale exportproduct. Het eerste optreden van de band op Nederlandse bodem was overigens op het Oddstream-festival in Nijmegen in 2010, nu zijn ze dus terug in onze stad.

Het optreden in Merleyn begint op zaterdag 23 maart om 22:00 uur en kaartjes kosten 8 Euro. Meer info hier.

Monsters Build Mean Robots

Op vrijdag 29 maart staat er weer een interessante band in de NDRGRND die je gratis en voor niets kunt gaan bekijken. Dit keer Monsters Build Mean Robots, oftewel MBMR, een post-rockband uit het Engelse Brighton. De rock van deze band is doorgaans ingetogen en subtiel, maar zoals je met post-rock kunt verwachten wordt de muziek ook soms uitgebouwd met die typische uitwaaierende of shoegazende gitaren tot rijkelijk gevulde arrangementen. Doorgaans is post-rock instrumentaal, maar op de EP WeShouldHaveDestroyedOurGeneralsNotTheirEnemies kun je ook horen dat ze een prima zanger in huis hebben.

Het gratis optreden in NDRGRND (Molenstraat 99A) begint op vrijdag 29 maart rond middernacht.


Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ Nijmegen1:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s