Kijk & luister: concerttips Nijmegen

De kijk- en luistertips voor de komende 2 weken in en/of rondom Nijmegen. Dit keer met The Growlers, Laura Jansen en Pien Feith.

The Growlers

Morgenavond (vrijdag 5 april) staan The Growlers in Merleyn, een bont gezelschap uit Californië. Ze mengen allerlei stijlen tot een eigen geluid, zoals 70’s rock, surf, garage, rock&roll en psychedelische rock. De muziek van deze surfers wordt ook wel omschreven als een psychedelisch circus met surfrock, hobo trance en boom boom. Live wordt het opgefleurd door losbandige optredens waarin de heren niet alleen kleurrijk op het podium verschijnen maar ook nog eens zorgen voor een bijzonder aangename trip inclusief space echo’s, groovende orgel en cryptische teksten en mantras van zanger Brooks Nielson.

De aanvang in Merleyn is 22:00 uur, maar je kunt er al vanaf 21:00 uur terecht voor een drankje aan de bar. Kosten zijn 7,50 Euro. Kaartjes koop je hier.

Laura Jansen

Op zondag 7 april start de Nederlands-Amerikaans singer-songwriter Laura Jansen een clubtour, die haar langs 6 steden brengt, om te beginnen in Nijmegen in Doornroosje. Laura Jansen brak in 2009 door met het album Bells, met daarop onder andere de singles “Use Somebody” en “Wicked World”. Het album stond meer dan 90 weken in de Nederlandse Album Top 100. In december 2012 ontving Laura Jansen een Zilveren Harp, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent. Recent kwam haar tweede album Elba uit. De titel van het album verwijst naar het eiland voor de kust van Italië waar Napoleon in ballingschap verbleef. Het album werd voorafgegaan door de single “Queen Of Elba”, maar het album bevat ook het nummer “Same Heart” dat Laura Jansen samen met Tom Chaplin (van Keane) opnam en dit was het officiële themanummer van de 3FM Serious Request-actie in 2012.

Het optreden in Doornroosje begint zondag 7 april om 20:30 uur en de kaartjes kosten 20 Euro. Kaartjes koop je hier.

Pien Feith

Op zaterdag 13 april komt Pien Feith naar Merleyn. Waar haar vorige album Dance on Time een mengsel was van indiepop en electronica, is op de opvolger de weegschaal meer doorgeslagen naar de electronische kant. De synthesizers en drumcomputers spelen een dominantere rol en de sound ligt ergens op een kruispunt van (synth)pop en de wat donkere sounds uit de jaren 80 en 90. (ref)  Of zoals de website van 3voor12 zegt: “Het ene moment flirt ze met 80’s invloeden van The Boss, het volgende moment knip-en-plakt ze zichzelf de toekomst van de indie-R&B in“. (ref). Pien Feith stond al op diverse festivals, waaronder festival de-Affaire in Nijmegen  in 2011.

Nu is ze dus terug in Nijmegen, op zaterdag 13 april in Merleyn. De aanvang van het concert is 22:00 uur en kaartjes kosten 7,50 Euro. Kaartjes koop je hier.


Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ Nijmegen1:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s