FortaRock XL: tijdschema bekend

FortaRock-iconFortaRock XL heeft een blokkendoos – eh – het blokkenschema van het festival online gezet. Of noem het een tijdschema. Op het hoofdpodium begint Delain, waarna Five Finger Deathpunch, Airbourne, Motörhead en Volbeat de boel zullen opwarmen, totdat het vuurwerk van Rammstein begint. Die spelen overigens van 22:15 tot 23:30 en dat is niet heel lang, maar over de lengte van de optredens hebben we verder weinig te klagen. Het festival opent overigens om 12:30 met het Belgische Amenra (of is het nu AmenRa?) op het Monster Energy podium en Audrey Horne op het Jägermeister podium. Op die kleinere podia verder dus o.a. Enslaved, Entombed, Mastodon, Kreatorm Amon Amarth, Opeth en Hatebreed.

Onvermijdelijk zijn er een aantal bands die tegelijk spelen. Zo balen er een hoop mensen (zie b.v. de facebook comments) dat Kreator en Amon Amarth tegelijk spelen (ik had beide bands ook wel willen zien), al kun je natuurlijk ook effe heen en weer lopen als het moet. Zo vind ik het ook wel jammer dat Opeth tegelijk met Hatebreed speelt, maar dat had ook wel erger gekund (Opeth tegelijk met Kreator bijvoorbeeld). Maar dat is een luxeprobleem. Ik zag vandaag nog de (uiteindelijke) line-up van Sonisphere 2009 waarbij uiteindelijk 2 acts uitvielen en er maar 7 acts overbleven. Op één podium. Kijk dat was toch een beetje karig voor een festival. FortraRock heeft het gewoon mooi voor elkaar, en ik zou niet weten waarom dit geen fantastische dag metal gaat worden.

Het tijdschema dus (met dank aan / copyright / onder voorbehoud / vul-zelf-in: FortaRock): 

Nieuw schema (07/05):

408544_651933761500212_117270233_n

Oud schema:

FortaRock_blokkenschema