Kijk & luister: concerttips Nijmegen

De kijk- en luistertips voor de komende 2 weken in en/of rondom Nijmegen. Dit keer met o.a. het concert in het donker, Ufomammut en Oranjepop.

Concert in het donker

Red Shoe Sessions organiseert op zondag 21 april een concert in het donker. Een concert waarbij je bijna op schoot bij de optredende artiesten. Maar één ding is anders: je kunt ze niet zien. Hierbij kan je ervaring van livemuziek nieuwe dimensies krijgen. Wie er komen optreden wordt nog geheim gehouden, je moet dus blind vertrouwen op het programma. Het concert vindt plaats in het muZIEum dat je kunt vinden  in de Nijmeegse schouwburg. Het MuZIEum is een ervaringsmuseum over zien en niet zien in Nijmegen. Voel, proef, ruik en beluister het dagelijkse leven, maar dan door de ogen van een blinde persoon.

Zondag 21 april dus, aanvang 20:30 uur en einde 22:00 uur. Kaartjes kosten 10 euro. (het concert is inmiddels helaas al uitverkocht)

Ufomammut

Het Italiaanse Ufomammut behoort tot het beste dat de Europese stoner scene heeft voorgebracht en kan gezien worden als de missing-link tussen drone, stoner en duistere 70’s psychedelica. De uitgesponnen, epische, maar bovenal loodzware riffs worden aangevuld met uitzinnige, vervreemdende visuele projecties. De band stond in 2011 op het befaamde Tilburgse Roadburn festival en vorig jaar was de band nog te zien op festival de-Affaire in Nijmegen. Op zondag 28 april staat de band in Merleyn en het concert begint om 22:00. Kaarten kosten 12,50 Euro of 10 Euro in de voorverkoop.Oranjepop

Op de laatste Koninginnedag op dinsdag 30 april is er traditiegetrouw ook weer een editie van Oranjepop. Op drie podia zullen weer een hoop artiesten optreden. Zo heb je de kleine, maar gezellige tipi waar je vanaf 14:20 kunt kijken en luisteren naar acts als Songs of Aran, Eva Almagor en Robin Borneman. Het 3voor12 Gelderland podium staat vol Gelders talent. Om 13:45 begint daar bijvoorbeeld het Nijmeegse The Liquid Machine, een enthousiaste en energieke band met een knallend gitaargeluid, dikke drum- en baspartijen en pakkende zanglijnen die je zo kunt meebrullen. Ze wonnen in 2012 de Roos van Nijmegen, dé bandcompetitie van Nijmegen. Een andere stevige Nijmeegse rockband die goed aan de weg aan het timmeren is, is Suit and Tie Johns, die zoiets maken als ‘psychedelische garage discoblues’ met gruizige fuzzgitaren en space-echo en het geluid uit de jaren zestig. Om 21:30 staan ze op dit podium. Het grote podium begint om 14:15 met de Vlaams-Nederlandse groep Sir Yes Sir, die zowel stevig kan rocken maar ook warme, gloedvolle en melancholische muziek maakt. Om 15:30 start Wallace Vanborn, een uitstekende stonerrockband uit België. Om 18:05 kun je Orgel Vreten met Robin Piso en Thijs Schrijnemakers die weer met elkaar de strijd zullen aangaan op stokoude Hammondorgels. De afsluitende act om 22:05 is Skip & Die, bestaande uit de Zuid-Afrikaanse zangeres Cata Pirata en haar Nederlandse boys (o.a. leden van C-Mon & Kypski en Nobody Beats the Drum). Skip & Die combineert afrobeat, tropical bass en electro tot een geheel eigen tropische en dansbare mix.

Oranjepop is in het Hunnerpark, dat is het park rechts van het Valkhof Museum. Voor het eerst wordt er een vaste entree gevraagd om alles te kunnen bekostigen, maar dit is slechts 5 Euro.

p.s.  verder hebben we nog op zaterdag 20 april een hoop in-store optredens in Kroese en Waaghals tijdens de Record Store Day, en verder o.a. in Merleyn John Coffey op vrijdag 19 april en Mozes and the Firstborn op woensdag 24 april, check doornroosje.nl


Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ Nijmegen1:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s