Kijk & luister: concerttips Nijmegen

De kijk- en luistertips voor de komende 2 weken in en/of rondom Nijmegen. Dit keer met o.a. het Rebekka Karijord, de Roos van Nijmegen (bandcompetitie) en Wintersleep.

Rebekka Karijord

Op donderdag 9 mei (Hemelvaart) staat de Noorse singer-songwriter Rebekka Karijord in muziekcafé Merleyn. Rebekka Karijord maakt ritmische, organische popmuziek waarin ze ook andere kunstvormen verwerkt. Terugkerend in haar performance zijn sierlijke dansbewegingen, uitdagende gewaden en jurken en prachtige visuals. Op het nieuwe album zijn invloeden te horen van Fiona Apple, Lykke Li en PJ Harvey. Het album is een rauwe, emotievolle, eerlijke en dynamische plaat, rijkelijk gevuld met orgels, een zangkoren, piano, gitaar en drums. Karijord wordt wel geschaard tussen de grootste Scandinavische muziekprinsessen zoals Ane Brun, Anna Ternheim en Agnes Obel.

Donderdag 9 mei dus in Merleyn, de aanvang is 22:00 uur en kaartjes kosten 10 euro.

.

.

Roos van Nijmegen

De finale van de 27e editie van de Roos van Nijmegen staat weer voor deur, een competitie voor bands uit Nijmegen. De jury en het publiek besloten na de voorrondes welke vier bands er door mochten naar de finale, en dat zijn geworden: Lysogenic Cycle, Wolves Dressed In Sheep, The Naked Sweat Drips en The Aron & Florian Bevelander Bandexperience. De eindstrijd is zoals altijd op Hemelvaartsdag, 9 mei, in Doornroosje.

  • De jonge broertjes van The Aron & Florian Bevelander Bandexperience begonnen in 2009 met het maken van akoestische muziek. Nu componeren ze stevige rocksongs met Aron op gitaar en Florian op de drums.
  • The Naked Sweat Drips maakt psychedelische hardrock met invloeden uit de 60’s en 70’s, maar met een flinke dosis hedendaagse rock.
  • In de winter van 2012 kruisten de wegen van vier muzikale studenten zich per toeval in het studentenhuis van gitarist Luc. Sindsdien maken zij muziek onder de naam Wolves Dressed In Sheep: onvervalste liederen uit het hart met een country/folk of popachtige sound.
  • Lysogenic Cycle is moderne death/trash-metal. Na een onderbreking van 2 jaar is de band klaar voor hun comeback.

Donderdag 9 mei dus om 21:00 uur in Doornroosje, de kosten zijn 9 Euro.

Luister: SoundCloud.


Wintersleep

Dinsdag 14 mei staat Wintersleep in Doornroosje. De muziek van de uit Nova Scotia afkomstige band vindt zijn roots in indie-rock, de heren zelf omschrijven het als ‘entirely honest’ en ‘deeply moving’ met ‘captivating ambiance’ en past zowel in het straatje van Broken Social Scene als Spoon, Wolf Parade, Death Cab for Cutie en Band of Horses. In 2008 maakte deze Canadezen hun Nederlandse debuut in het Valkhof Park tijdens het Valkhof Festival. De band levert albums vol scherpe indierocksongs af, die passen in het straatje van (de vroege) R.E.M., maar ook liefhebbers van bijvoorbeeld White Lies of Editors zal aanspreken.

Dinsdag 14 mei om 20:45 in Doornroosje, de entree is 9 Euro.

.

Noot: de teksten zijn geheel of gedeeltelijk overgenomen van de website(s) van organiserende poppodia.


Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ Nijmegen1:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s