Kijk & luister: concerttips Nijmegen

De kijk- en luistertips voor de komende 2 weken in en/of rondom Nijmegen. Dit keer met o.a. het Monokino, Fortarock XL en The Veils.

Monokino

Iedere vrijdag kun je gratis naar komen kijken en luisteren naar bandjes met eigen werk in muziek & danscafé NDGRND. Op vrijdag 31 mei speelt daar het Amsterdamse indie/electro duo Monokino. Dwars door een mix van eufore indiepop, electrowave en synthpop klinkt het bekende MONOKINO geluid: eigenzinnige pop doorspekt met humor en hartstocht. Het recente album (april) ‘Fake Virtue’ geeft het gevoel van herkenning in een nieuw ontdekt landschap. Dankzij de postproductie en mix van Jacco Gardner heeft het album een bijzondere warmte gekregen. (bron LiveXSHet optreden start rond middernacht, de entree is dus gratis entree, adres: Molenstraat 99A.

Fortarock XL

Zaterdag 1 juni vindt het metalfestival FortaRock XL plaats in het Goffertpark. Het metal bestaat dit jaar 5 jaar, en om dit jubileum kracht bij te zetten is gekozen voor een XL (extra large) editie, en verhuist daarmee van park Brakkenstein naar het Gofferpark. De Duitse metalact Rammstein is de afsluitende act. Verder bestaat de line-up uit 18 bands met gevestigde namen en nieuwkomers binnen de metal en heavy rock, verdeeld over drie podia, waaronder: Enslaved, Mastadon, Motörhead, Amon Amarth, Kreator, Volbeat, Opeth en Hatebreed. Het festival begint zaterdag om 12:35 en duurt tot 23:45. Tickets kosten € 75,- exclusief € 5 servicekosten per ticket.
(meer voorpret hier)

The Veils

Op donderdag 6 juni staat The Veils in Doornroosje. Het is even stil geweest rond deze indierockband van singer-songwriter Finn Andrews, de laatste langspeler ‘Sun Gangs’ kwam namelijk in 2009 uit. Begin april brachten de band het nieuwe album ‘Time Stays, We Go’ uit. De charismatische Andrews is een muzikant met een stemmige, eigen sfeer. Denk aan een mengeling van John Cale, Nick Cave en Jeff Buckley. Andrews schrijft ijzersterke, emotioneel geladen rocksongs en weet dit met zijn fijngevoelige manier van zingen perfect over te brengen. Donderdag 6 juni om 20:30 in Doornroosje, de entree is 15 Euro.

Noot: sommige teksten zijn gedeeltelijk overgenomen van de website(s) van organiserende poppodia.


Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ Nijmegen1:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s