Kijk & luister: concerttips Nijmegen

De kijk- en luistertips voor de komende 2 weken in en/of rondom Nijmegen. Dit keer met o.a. het Kids ‘n’ Billies FestivalThe Hubschrauber en Chelsea Light Moving feat. Thurston Moore.

Kids ‘n’ Billies Festival

Zaterdag 15 juni is het weer zover, het Kids ‘n’ Billies Festival! Pak de vetpot er maar weer bij, want het is tijd voor de 11e editie van het stoerste muziekfestival voor alle leeftijden. Twee podia met een line-up van spectaculaire en gevarieerde bands vormen het middelpunt van een nostalgische sfeer. Van opzwepende rock tot authentieke rockabilly en via de rafels van de punk van catchy country tot spetterende surf. De maatstaf: kwaliteit, geen flauwekul en een link naar de wortels van de rock ’n roll. Een festival met ballen, maar vriendelijk genoeg om je eventuele kind(eren) mee naar toe te nemen! Voor de kids is het één groot feest: zwieren in de zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten, een vetkuif in je haar laten zetten, hoela-hoeps, tattoos, waterpistolengevechten en nog veel meer.
Met o.a. Claw Boys Claw (legendarische Nederlandse garagerockband), Traumahelikopter (Gronings garagerocktrio), Mary Lee & The Sideburn Brothers, en Reverend Beat-Man. Meer info hier.

Zaterdag 15 juni van 12:00 tot 23:00 uur in Openluchttheater de Goffert – Nijmegen. Entree 17,50 Euro, kinderen t/m 4 jaar gratis, 5 t/m 18 jaar: 5 Euro.

Spotify

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=yti6slfqcOU&w=400]

Spotify

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=jEYbGp75oAg&w=400]

The Hubschrauber

Wat aandacht voor lokaal talent… In de voormalige fabriekshal de Vasim werkte The Hubschrauber aan de debuut EP Sleep Deprivation, dat gepresenteert wordt op dinsdag 18 juni in muziekcafé Merleyn. Het album is het resultaat van talloze slapeloze nachten waarin werd gerepeteerd, geschaafd en opgenomen. Elektronische, marcherende strijdliederen worden afgewisseld met euforische en dromerige composities, die weer uitmonden in explosies van gitaargeweld en synthesizers. Dit alles wordt door het aanwezige Jeff Buckley-esque stemgeluid en Kashmir-achtige gitaarlijnen tot een geheel eigen stijl versmolten. In het voorprogramma staat Wolves Dressed in Sheep (pop/folk/country).

Dinsdag 18 juni om 20:45 in muziekcafé Merleyn, de entree is 5 Euro (kaartjes via www.doornroosje.nl)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=9TrkW7GAPmk&w=400]

Chelsea Light Moving feat. Thurston Moore

In 2011 besloot Sonic Youth een pauze in te lassen, een van de grondleggers van veel moderne rockgenres als indierock, grunge, noise rock en post-rock. Een pauze waarin de leden zich stortten op hun eigen projecten. Sonic Youth opperhoofd Thurston Moore werkte met John Zorn, speelde met blackmetalband Twilight en startte een nieuwe band genaamd Chelsea Light Moving. Moore speelt daarin samen met Keith Wood op gitaar, John Molony op drums en Samara Lubelski op bas. Thurston Moore weet op uitgebalanceerde wijze zijn vakmanschap als liedjesschrijver en muzikant te combineren met een gezond portie experiment. Mathrock, knetterende noise-errupties, punk, stoner, shoegaze en jaren ’90 gitaarrock in de lijn van Pavement, Polvo en Sonic Youth prijken op het gelijknamige en onlangs verschenen debuutalbum. Moore schreef op één nummer na het hele album, verzorgt de zang en speelt natuurlijk gitaar.

Woensdag 26 juni in Doornroosje, start om 20:30 en de entree is 13 Euro.

Spotify

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=t63myjDkJ8Q&w=400]

Verder o.a. Between The Buried And Me (jazz, death metal, hardcore, heavy, progressive metal,  blackmetal) op dinsdag 18/06 in Doornroosje.
Nieuws: op 23 oktober komt Steven Wilson naar De Vereeniging, kaartjes via Doornroosje.

Noot: sommige teksten zijn gedeeltelijk overgenomen van de website(s) van organiserende poppodia.


Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ Nijmegen1:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *