Kijk & luister: concerttips Nijmegen

De kijk- en luistertips voor de komende 2 weken in en/of rondom Nijmegen. Dit keer met Fuzz EdictOIIO en SUUNS.

Fuzz Edict

Fuzz Edict bestaat uit vier Nijmeegse jongemannen met meer diploma’s dan banenperspectief. Een gezelschap dat sinds begin 2011 met alle plezier tapt uit de verschillende spelonken van de gitaarmuziek. ‘Cynische popliedjes door punkmusici..’ Met die beschrijving moet men het op voorhand doen. Oké nog één dan; bent u niet vies van vuige blues, alternatieve rock en trekt u niet wit weg bij het begrip punk? Dan heeft u geen enkel excuus over. Ga ze een keer live checken. Er mag gedanst worden!

Vrijdag 28 juni om 00:00 in Muziek & Danscafé NDRGRND, Molenstraat 99a. Entree gratis.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_ZvyIv5R7tU&w=400]

OIIO 

Het Nijmeegse OIIO zal op zaterdag 29 juni in Merleyn optreden tijdens de laatste club 3voor12 gelderland van het seizoen. Liefhebbers van Moss, Bowerbirds en Broken Social Scene: wees gewaarschuwd. Het Nijmeegse OIIO is terug, hing de banjo’s aan de bomen en verruilde het voor een hele lekkere groove. Gooi spacey synthesizers, indierock en folkpop in een blender met wat stevige sonische erupties, sambapercussie én catchy refreintjes om je heupen op te schudden, et voilà: OIIO! In Merleyn keren ze terug na een tour door Nederland voor een Homecoming met nieuwe formatie en gloednieuwe songs!

Zaterdag 29 juni in Merleyn tijdens Club 3voor12 #40. Aanvang 22:00, entree 5 Euro.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=9TrkW7GAPmk&w=400]

SUUNS

Als een donderslag bij heldere hemel liet Suuns in 2010 van zich horen met hun spectaculaire debuutalbum ‘Zeroes QC’. De band uit Montreal heeft een eigen geluid bestaande uit scherpe gitaarnoise, shoegaze, stuwende krautrock, donkere maar dansbare elektronica in combinatie met de monotone en sissende zang van frontman Ben Shemie. Bovendien weten de Canadezen het live waar te maken getuige hun indrukwekkende optredens op Lowlands en Le Guess Who. Het nieuwe album verscheen in het voorjaar van 2013. Volgens website Kicking the Habit is het ‘één donkere trip boordevol lagen en details, terwijl er van de eerste tot de laatste seconde geen enkel scheurtje komt in een strak gespannen spanningsveld‘.

Woensdag 3 juli in Doornroosje. Aanvang 20:30, entree 13,50 Euro.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=oQgicu6G6n8&w=400]

Noot: sommige teksten zijn (geheel of gedeeltelijk) overgenomen van de website(s) van organiserende poppodia.


Luister naar deze rubriek in de uitzending van O&L @ radio Nijmegen1:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *