Lowlands 2013: blokkenschema en zo

LLNou, heel actief ben ik niet geweest met Lowlands updates, maar tegenwoordig heb je daar dus ook snellere media voor op de twittert en de feestboeken van deze wereld. De laatste stamt uit maart van dit jaar, hoewel ik daar wel de bijgevoegde namen heb bijgehouden. Kan het jou wat schelen? Weet ik niet? Enfin. De laatste namen zijn inmiddels bekend en het blokkenschema is inmiddels verschenen, dus we kunnen ons nu echt op gaan maken voor drie dagen muziek en lol in de polder. De afsluiters dan: op vrijdag 16 augustus zal Nine Inch Nails in de Alpha-tent afsluiten en dat overlapt een stukje met de afsluiter in de Grolsch: Slayer. Nou lekker dan. Op zaterdag 17 augustus sluit Editors in de Alpha en Major Lazer in de Grolsch. Op zondag mag Nick Cave met zijn slechte zaden het liveprogramma van Lowlands afsluiten in de Alpha (daarvoor staat Franz Ferdinand dus), The Knife sluit af in de Grolsch-tent. In de India: Mister and MississippiPoliça en Goat.
Update: hier het programmakrantje online.
Update: Evian Christ, +Machinedrum
Update: -XXYYXX +Mt. Wolf


Over het programma nog even dan, want het is de nationale sport om daar lekker over te zeuren. Kijken we toch weer eens met een schuin oog naar Pukkelpop in datzelfde weekend, dan zien we daar bands die niet op Lowlands staan (en waar ik waarschijnlijk wel naar was gaan kijken) zoals DeftonesAmenRa, BadBadNotGood, Lamb Of God, Opeth, Killswitch Engage, Pomrad, Raketkanon en Steak Number Eight. Of Neil Young. Of Savages. Maar met name Godspeed You! Black Emperor had natuurlijk ook op Lowlands moeten staan. Al is het maar omdat ik die band nog niet eerder heb gezien. Vooruit, Opeth stond er al twee keer eerder dus dan moet je er maar ook geen huisband van maken inderdaad. Verder had ik Tomahawk (supergroep met o.a. Mike Patton) wel eens verwacht op Lowlands. In 2002 zegde de band af, ze zijn aan het touren, dus waarom niet? (Okay, vooruit, ik ga ze in Paradiso bekijken later in die maand). En Motorpsycho? Dat hoort toch op Lowlands en niet op het Nirwana Tuinfeest. Okay. Zeurmodus gaat definitief uit nu. Lowlands biedt ook meer dan alleen muziek natuurlijk.

Niet dat het programma slecht is van Lowlands. Integendeel. Er is genoeg te doen. Zelfs als 80-90% niet iets voor je is, vermaak je je nog ruimschoots met de rest. Focus! En anders kun je wel iets leuks ontdekken door rond te slenteren, of je gaat naar (straat)theater, comedy of film. Zo op het eerste gezicht kunnen bands als Nine Inch Nails, Nick CaveGoat,  Sir Yes Sir, Slayer, GojiraTame Impala (in de Alpha? toe maar) en Villagers wel een bezoekje van me verwachten. Maar damn, die laatste twee overlappen behoorlijk, en ook het fijne Sir Yes Sir zit in dat blokje. Nick Cave en Goat overlappen ook al? Uch. Maar goed. Ook The VeilsFranz Ferdinand, Miles Kane, HAIM, Traumahelikopter, Balthazar, Jacco Gardner, Alabama Shakes en Bat For Lashes zijn misschien wel weer een bezoekje waard, al heb ik die dus al wel eens eerder gezien, maar dat is een luxe-probleem. Of anders wat bands die ik nog niet gezien heb: The Joy Formidable, Band of Horses (paar keer gemist al), Unknown Mortal OrchestraBo Ningen,  Half Moon RunJohn Coffey?, Jake Bugg?, Mikal Cronin?, Torche?, The 1975?  Steve Reich? Forest Swords? Heartless Bastards? Of die rare knakkers van The Knife? Dus. Ik moet me nog eens door het schema heen ploegen, op zoek naar veelbelovende nieuwe acts en andere pareltjes. Aan de slag met voorpret dus. En opschieten! Het is al over twee weken!

LL13-blok1 LL13-blok2 LL13-blok3

2 antwoorden op “Lowlands 2013: blokkenschema en zo”

  1. Moet gek lopen als we elkaar nu niet tegenkomen denk ik. Veel van de door jou genoemde bands wil ik wel zien. Ook nog de moeite waard: Jagwar Ma. Alleen overlap met Mikal Cronin. Ga toch proberen van allebei een half uur mee te pakken.

Reacties zijn gesloten.