Lowlands 2013 – tips (zaterdag)

LLDeel twee. Lowlands. De zaterdag. Eigenlijk de mooiste dag, want je hoeft niet met spullen te slepen (tenzij je al op donderdag arriveert natuurlijk), en de boel gaat wat eerder open. Bovendien is het niet de laatste dag; je zit nog middenin het festival. Helaas is het volgens mij ook – muzikaal gezien – veruit de minste dag van deze editie. Hieronder toch nog wat tips, maar het is dus ook de dag om zo af en toe lekker rond te lopen en je te laten verrassen door allerlei randverschijnselen zoals straattheater, film, comedy, gekke kunstwerken en vers gebakken vis. Whatever. (tips van vrijdag hier, zondag hier)

___________________________________________________________________________

India Daughter / 11:30

Het is nog fokking vroeg man! Dan moeten we maar eens rustig beginnen. Als we dit tijdstip halen dan… Daughter is een trio uit Londen, de band rondom Elena Tonra. Rustige en droeve liedjes. En misschien spelen ze die aardige rustige cover “Get Lucky” van Daft Punk ook nog wel.

___________________________________________________________________________

IndiaHalf Moon Run / 13:10

Indierock uit Canada. Kijk, weer eens een bandje met gouden melodieën. Wellicht de grootste belofte voor de toekomst? Of is het nu al te mainstream? Klinkt gewoon als een klok lijkt me zo. Maar hoe komt het live over?

Reserve:
Heartless Bastards / 17:30 / Bravo – Rock ’n roll, garagerock, country, blues. Uit Ohio (net als The Black Keys). Zitten ook wat *gaap*-liedjes tussen.

___________________________________________________________________________

AlphaBalthazar / 14:30 IndiaMozes And The Firstborn / 14:50

Geen echte ‘moetjes’ in dit tijdslot (excuus: al wel eens eerder gezien), maar je kunt kiezen voor Balthazar uit België bijvoorbeeld. Of de Nederlandse schoffies van Mozes And The Firstborn met hun mega-meezing-indie-hit “I Got Skills” dat nooit meer weggaat uit je hoofd.

___________________________________________________________________________

CharlieTorche / 15:45

Toch niks te doen? Dan maar een beetje herrie of zo. Altijd leuk. Of toch niet? Stoner uit Miami. Of zoiets.

Note to self: Image Dragons overslaan. Nee echt!

___________________________________________________________________________

IndiaThe Veils / 16:30

Al eens gezien op Lowlands in 2006 (in dezelfde tent dacht ik), een indie- en alternative-rockband uit London met uiteraard Finn Andrews en z’n zwarte hoed. Goed in het genre. Zeggen ze. Misschien niet direct om gelijk heel wild van te worden, maar die laatste plaat is wel weer heel aardig.

___________________________________________________________________________

X-Ray John Coffey / 17:30

Uit Utrecht. Volgens LL: ‘..stoomwalsende combi van rauwe punk, helse screamo, vurige hardcore en goeie ouwe rock & roll. En daar nog echte liedjes van weten te bakken ook…’ Gitaar + energie. Altijd goed.

Reserve:
Miles Kane / 17:30 / Bravo – Al  gezien op Werchter 2012. Prima britrock wel. Zat met Arctic Monkeys’ Alex Turner ook in The Last Shadow Puppets.
Satellite Stories / 17:30 / Charlie – Vrolijk huppelende indiepop uit Finland. 

___________________________________________________________________________

India
Unknown Mortal Orchestra / 
18:20

Psychedelisch indierocktrio, met leden uit Amerika en Nieuw-Zeeland. Op de plaat heel aardig, althans zeker een aantal nummers. Maar ik laat me graag helemaal overtuigen live.

Reserve:
Eläkeläiset / 18:15 / Lima – Feestmuziek met klassiekers door de humppa-mangel.
The Lumineers / 18:15 / Alpha – Guilty pleasure voor folk(pop)liefhebbers en kleine meisjes. Van dat “Ho, Hey” top 40-liedje, weetjewel. Verder nog best aardig hoor.
Forest Swords / 19:00 / X-Ray – Experimentele elektronica, spannend, onheilspellend, soundscapes, lekker raar.

___________________________________________________________________________

India

Chvrches / 20:15

Een beetje gehyped bandje (BBC Sound of 2013). Want het is heel hip als een band nog geen debuutalbum uit heeft maar wel een aantal catchy (of ‘slimme’ zoals ik ergens lees) nummertjes. Is die aandacht terecht? Schotse elektropop van twee mannen achter de synthesizers (ex-Aerogramme-lid Ian Cook en Martin Doherty), met Lauren Mayberry op zang. Geen idee joh, je moet wat op dit tijdstip.

Reserve:
Chase & Status / 20:00 / Alpha – En als het niks is, gewoon de dikke dance in de Alpha van dit Britse drum & bass-duo. Of een broodje kroket opzoeken natuurlijk…

___________________________________________________________________________

Charlie

Cerebral Ballzy / 21:00

Hardcore punk uit Brooklyn, bij gebrek aan iets anders weer even de gitaren lekker in de snelle opgefokte punk-stand? Mwaaaah, ik weet het nog niet helemaal (als ik wat live video’s bekijk).

Reserve: 
Major Lazer /  20:50 / Grolsch – Project van DJ/Producer Diplo. Doet volgens wikipedia iets in het genre: ‘Elektronisch, dancehall, reggae, dubstep, bounce, moombahton, hiphop, daggering, Dutch house’. Eh.. Bounce? Moombahton? Wut?

___________________________________________________________________________

India

Poliça / 22:00

Omdat ik blijkbaar zin heb vandaag om het hele terrein af te blijven lopen tussen de Charlie en de India… Anyway, er is van alles te doen rond dit tijdstip, wellicht kies ik dan toch voor deze band.  Uit Minneapolis. Post-R&B, droompop en elektronica, oftewel het nieuwe hippe indie-R&B. Zonder (lead)gitaar? Benieuwd of ik me echt kan laten meevoeren of toch doelloos in mijn beker bier ga zitten staren en even later in het programmaboekje op zoek ga naar ander geluk.

Reserve: 
Editors (Alpha) / Moderat (Bravo) / Austra (X-Ray). Maar. Respectievelijk: pas al gezien op Werchter, niet direct mijn genre, of ik vond het echt niet geweldig op het Valkhof Festival dit jaar (die zang trek ik niet zo live van Austra).
Dubioza Kolektiv (Lima) zou dan ook nog kunnen. ‘Ska, (dub)reggae, punk en balkanfolk’.

3 Reacties op “Lowlands 2013 – tips (zaterdag)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s