Festivals strooien met namen…

FestsDecember lijkt wel de maand van de massale aankondigingen. Nieuwe, bevestigde namen voor de zomerfestivals… De commercie wil dat er entreekaartjes onder de kerstboom komen te liggen of zo. Nou goed. Terwijl de Elfstedentocht nog moet beginnen wordt de bankrekening nog verder uitgeknepen rondom de feestdagen, als investering voor die hopelijk wat zonnigere zomerfestivals. FortaRock kwam vandaag met headliner Iron Maiden aanzetten en gooide daar nog even Alter Bridge en Ghost bij. Iron Maiden is een prima headliner lijkt me zo. Eindelijk kwamen er ook wat namen naar buiten voor het kleinere broertje van Lowlands (en toch wel tegenhanger van Best Kept Secret zou je zeggen); (A Campingflight) Down The Rabbit Hole maakte de volgende namen bekend: The Black KeysFoalsMGMTThe Soft Moon en Thomas Dybdahl. Ook andere festivals hebben inmiddels wat namen bekend gemaakt, hieronder een overzichtje van wat ik zo’n beetje in de gaten hou. Voor de lol.

Voor mij is overigens alleen Roadburn nog zeker (voor het eerst zelfs, maar dat is een ander categorie festival natuurlijk) en FortaRock en Lowlands zullen er toch ook wel weer inzitten, vaste prik. Daarbij wil ik ook best wel naar BKS of DTRH, maar dat hangt af van het programma en wat de andere festivalmaten gaan doen. We houden het in de gaten dus! En… waar ga jij heen? En waarom? En waarom niet? En waarom wel?

Eurosonic / Noorderslag
15-18 januari 2014, Groningen
Line up met o.a. Baskerville, Black Bottle Riot, BlackBoxRed, Circa Waves, De Staat, Eefje de Visser, Flying Horseman, Jacco Gardner, Mister and Mississippi, Monomyth, Mozes and the Firstborn, Navarone, Russkaja, Suit and Tie Johns, The Strypes, Twin Shades, Wolvon, Wooden Saints.

FortaRock
31 mei 2014, Nijmegen
Iron Maiden, Slayer, Alter Bridge, Dimmu Borgir, Carcass, Trivium, Sabaton, Behemoth, Ghost, Blood Ceremony, Anthrax, Gojira, Deafheaven, The Charm The Fury, Caliban, Vandenberg’s Moonkings, Skillet, Graveyard

Pinkpop
7-9 juni 2014, Landgraaf
Zaterdag:
 The Rolling Stones, John Mayer, Bastille, Joe Bonamassa, Ed Kowalczyk, Flogging Molly, Epica, White Lies, Haim, Les Djinns
Zondag: Arctic Monkeys, Editors, Rudimental, Ed Sheeran, Robert Plant and The Sensational Space Shifters, Editors, Chef’Special, The Boxer Rebellion, Paolo Nutini, The Kooks, Limp Bizkit, North Mississippi Allstars, John Newman, Portugal. The Man, Twenty One Pilots
Maandag: Metallica, Arcade Fire, Stromae, Avenged Sevenfold, Mastodon, Jake Bugg, Biffy Clyro, Kodaline, Rob Zombie, Bombay Bicycle Club, Jett Rebel, Gogol Bordello, Clean Bandit, Ghost, Young the Giant

(Op Isle of Wight, UK, 12-15 juni: Biffy Clyro, Passenger, The 1975, The Waterboys)

(Op Download, UK, 13-15 juni: Avenged Sevenfold, Linkin Park, Aerosmith, Rob Zombie, Fall Out Boy, Alter Bridge, The Offspring, Status Quo, Steel Panther, Trivium, In Flames, While She Sleeps, Letlive, The Black Dahlia Murder, Miss May I, Crossfaith, Blessthefall, Dying Fetus).

Best Kept Secret
20-22 juni 2014 (142,50 Euro incl servicekosten, incl camping. Er zijn ook dagkaarten.)
Vrijdag: Bombay Show Pig, Broken Twin, Caribou, Circa Waves, Daryll-Ann,  Falco Benz, Eaux, Interpol, Jaakko Eino, James Blake, Jessy Lanza, Midlake, MØ, Moddi, Pixies, Tijuana Panthers, To Kill A King, Warm Soda, Telegram
Zaterdag: Archie Bronson Outfit, Babyshambles, Breton, Childhood, Chvrches, Elephant Stone, Factory Floor, Franz Ferdinand, Girl Band, Larry Gus, Lyla Foy, Metronomy, Miles Kane, Mogwai, Moss, Night Beats, Nils Frahm, Pink Mountaintops, Pional (live), Radkey, Roosevelt, School Is Cool,  September Girls, Slowdive, The Bots,  The Wytches,  Thumpers, together PANGEA,  TRAAMS, Wild Beasts, The War On Drugs, PINS, Samaris, Star Slinger
Zondag: Angus & Julia Stone, Ballet School, Belle & Sebastian, Cheatahs, Connan Mockas, Deap Vally, Elbow, Fat White Family, Fucked Up, George Ezra, Heavy Times, Kalevi, Lykke Li, Maydien, Oddisee, Ry X, The 1975, The Horrors, The Notwist, The Preatures, Truckfighters, Young Fathers, Forest Swords, Catfish and the Bottlemen

(A Campingflight) Down The Rabbit Hole
27-29 juni 2014 (135 Euro incl servicekosten, incl camping. Geen dagkaarten.)
The Black Keys (zat), Foals, MGMT, The Soft Moon, Thomas Dybdahl, Damon Albarn, The Brian Jonestown Massacre, The Naked and Famous, Half Moon Run, Kuroma, Electric Eye, Kid Karate, Warpaint, Little Dragon, Rodrigo y Gabriela, Poliça, Hozier, Floating Points & Motor City Drum Ensemble, John Wizards, The Bohicas, DeWolff, Temples, tUnE-yArDs, The Veils, De Staat, Courtney Barnett, Uncle Acid and The Deadbeats, Frikstailers, Parquet Courts, La Chiva Gantiva, Driving Decks feat. Boomshakalak Soundsystem, De Tropen, Fox & Mink

(Graspop Metal Meeting in datzelfde weekend heeft ook weer een waslijst fijne metalnamen)
(Ook in de gaten houden: Glastonbury (UK), 25-29 juni, vrijdag 27 juni: Arcade Fire)

Rock Werchter
3-6 juli 2014
Donderdag: Metallica, Placebo, Skrillex, Dropkick Murphys, Damon Albarn, Robert Plant and the Sensational Space Shifters, Valerie June, Gesaffelstein, Warpaint, White Lies, Milow, Daptone Super Soul Revue (featuring Sharon Jones & the Dap-Kings, Charles Bradley and his Extraordinaires, Antibalas, The Sugarman 3 with special guests Saun and Starr and Master of Ceremonies Binky Griptite), The Opposites, Arsenal, Radkey, Bombay Bicycle Club
Vrijdag: Arctic Monkeys, Crystal Fighters, Eels, Ellie Goulding, Foster The People, George Ezra, Jack Johnson, Major Lazer, Parov Stelar Band.  Rodrigo y Gabriela, The 1975, The Naked and Famous, The Strypes, The Subs, Trixie Whitley, Sam Smith, Katy B, Coely, Puggy, Paolo Nutini
Zaterdag: Triggerfinger, Pixies, The Black Keys, Pearl Jam, Agnes Obel, Imagine Dragons, Kodaline, Haim, SBTRKT, Trentemøller, Moderat, Melanie De Biasio, The Temperance Movement, Altrego, Jonny Lang, Twenty One Pilots, tUnE-yArDs, Ozark Henry
Zondag: Franz Ferdinand, Kings of Leon, Stromae, Babyshambles, MGMT, Birdy, Metronomy, Passenger, Foals, Angus and Julia Stone, Interpol, Rudimental, Chase and Status, Reignwolf, Parquet Courts, Oscar & The Wolf, Kuroma, Royal Blood, Lykke Li

4 Reacties op “Festivals strooien met namen…”

  1. In elk geval Fortarock, vanwege Ghost, nabijheid en de prima sfeer. Down The Rabbit Hole is voor mij ook heel dichtbij, maar qua bands nog niet de moeite. (Overigens zou ik voor Arcade Fire net zo min gaan als voor pakweg Foals, de hype is echt ongelofelijk overdreven)

    1. Yep, keuze hier ook nog niet gemaakt dus, je kan niet alles. Dichterbij is natuurlijk fijn, maar programma is toch leidend ook. Arcade Fire 3x gezien, is voor mij ook geen factor… (wel aardig, meer niet)

  2. Fortarock heeft dan al een aardig affiche. Behemoth, Carcass én Iron Maiden! En wél in de Goffert maar kleinschaliger dan afgelopen editie?

    1. Yep, wij gaan zeker weer. Ik hoop wat kleinschaliger, ik weet niet precies hoeveel Maiden aan publiek trekt, ik hoop wat minder dan bij Rammstein, vond het bij momenten wel erg massaal dit jaar…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s