Gezien: Non-Alignment Pact, Luxor Live, Arnhem

NAPDe leden van Non-Alignment Pact (ook op Facebook) bedachten een leuk alternatief voor al die saaie verjaardagsfeestjes en gooiden hun verjaardagen bij elkaar, huurden (de bovenverdieping van) Luxor Live af, en gingen gewoon op hun eigen feestje spelen, met in het voorprogramma de post-punkers van The Empty Horse uit Rotterdam. Afgelopen zaterdag was de zaal daarom goed gevuld met familie, vrienden en kennissen (naar ik aanneem dan, ik ken niet iedereen persoonlijk natuurlijk). Geen uitgebreid verhaal, maar een beperkte hoeveelheid tekst hier op mijn blog, met wat foto’s…

Niet direct de plek ook om een ongezouten mening te verkondigen hier over deze – laten we zeggen – bevriende band uit Arnhem/Nijmegen. Ik zou wel eens bevooroordeeld kunnen zijn. Maar goed, de band is duidelijk gegroeid sinds ze nog voornamelijk Joy Division-covers speelden en ik ze nog ergens zag in een vaag jeugdhonk in Nijmegen, waar ze optraden voor een handvol publiek, met vage gasten in het publiek en op het podium (een hilarische Nirvana coverband bijvoorbeeld). Nee, de band maakt prima eigen materiaal (naar eigen zeggen: ‘uiterst dansbare, stevige post-punk en donkere, melodieuze wave van de 21ste eeuw met een forse knipoog naar de jaren 80’) en speelt een stukkie zelfverzekerder en net wat steviger en flamboyanter dan voorheen. Songs zitten prima in elkaar, inderdaad zowel donker als soms dansbaar of met een stevige noot. Invloeden van Joy Division, The Cure, Killing Joke, Depeche Mode, Nine Inch Nails en Savages, zoals ze het zelf ook zeggen. En Moby. Moby? Enfin. Of ehm..: ‘Kane? Nee, dank je. Non-Alignment Pact? Ja graag.’

Donderdag staat Non-Alignment Pact overigens in De Onderbroek (Tweede Walstraat 21) samen met Rectum Raiders, Jetblack Fiftysix en Fake ID in het kader van Rock Your Pants Off #3 Benefiet Editie, speciaal voor de gedupeerden van de kloosterbrand. De band mag verder meedoen dit jaar aan de Nijmeegse bandwedstrijd De Roos van Nijmegen (zie ook Facebook). Op woensdag 16 april (start 22:00) in Doornroosje (locatie: Merleyn) strijden ze met Einfach Kurt en Remove Before Flight voor een plek in de finale. Verder kun je de heren nog bewonderen op zaterdag 29 maart op Pocketpop in Deest (’t Zwaantje, 2e voorronde), en op 21 april op Prilpop in Sevenum (om 16:30).

The Empty Horse
The Empty Horse
The Empty Horse
The Empty Horse
Non-Alignment Pact
Non-Alignment Pact
Non-Alignment Pact
Non-Alignment Pact
Non-Alignment Pact
Non-Alignment Pact
Non-Alignment Pact
Non-Alignment Pact


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s