Play: album van de week (41, 2014): Kong – Stern

Kong-SternWeek 41 inmiddels: deze week is Kong (uit Amsterdam, zie ook wikipedia) in de aanbieding met Stern.

Nee, niet die band uit Manchester dus (zijproject destijds van Oceansize, de Kong-variant die ik al wel eens heb gezien). De Nederlandse variant ontstond al in 1988 en is bekend om de “quadraphonic live setup” waarbij de leden in de verschillende hoeken van de zaal staan. Na een pauze van 7 jaar tussen 2000 en 2007 zijn er dus nog steeds, en maken nog steeds prima albums, waaronder deze, met nieuwe drummer Oscar Alblas.

De band is gelukkig nog even eigenzinnig als altijd, met elektronica en samples die de zware gitaarpartijen afwisselen. … Over het geheel lijkt “Stern” iets meer te leunen op de samples en de elektronica. Dat is positief bedoeld, want met twee van die zware gitaren, plus beukende bas en drums, wordt het al gauw eentonig en diepdonker.  … Voor wie de muziek van Kong niet kent is het lastig vergelijken met andere bands. Misschien is een zware, snelle, instrumentale variant van Amplifier een adequate omschrijving. … Het album klinkt als geheel harmonisch, afwisselend en dynamisch.- ProgWereld

Kong – Stern – fragments:

Check de hele lijst van 2014 hier:

Eén reactie op “Play: album van de week (41, 2014): Kong – Stern”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s