Play: album van de week (42, 2014): YOB – Clearing the Path to Ascend

NR090_YOB-ClearingThePathtoAscendWeek 42 inmiddels: deze week is YOB in de aanbieding met Clearing the Path to Ascend.

Oftewel: doom. Of DOOM. Met hoofdletters. YOB dus, uit Eugene, Oregon. Vaste klant ook op het Roadburn-festival en ik zag de band van Mike Scheidt daar dit jaar voor het eerst met een integrale uitvoering van The Great Cessation, hier nog terug te luisteren overigens. Natuurlijk is het dan lomp en traag, met loodzware riffs, gevangen in een wat gruizige productie. Vier nummers van elf tot bijna negentien minuten, met een donkere Kant A, en een iets luchtigere Kant B met wat meer melodie/emotie. Nou ja, luchtig. Nog steeds traag en überlomp natuurlijk. En zoals het hier op de plaat is gezet refereert het wel wat aan de live-uitvoering van zo’n band, al is dat een iets meer sonische ervaring. Wat ik daar ook mee bedoel…

De lagen vragen je aandacht en slepen je uiteindelijk mee, dieper en dieper in de muziek die perfect gebalanceerd is. Dan merk je ook dat de eerste twee nummers misschien minder melancholisch zijn maar zeker net zo meeslepend..- ZwareMetalen.com

Onbetwist prijsnummer is echter toch wel het afsluitende ‘Marrow’. Met haar bijna twintig minuten, prachtige melodielijnen en emotionele zang misschien wel het mooiste nummer wat de band ooit aan plaatwerk toevertrouwde.- Counter Culture

Check de hele lijst van 2014 hier:

2 Reacties op “Play: album van de week (42, 2014): YOB – Clearing the Path to Ascend”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s