Play: album van de week (46, 2014): Lantlôs – Melting Sun

LantlosWeek 46 inmiddels: deze week is Lantlôs in de aanbieding met Melting Sun.

Ik ging gewoon eens door de lijst van albums uit 2014 heen en kwam deze tegen. Geen idee hoe deze op de lijst is beland maar het is best een aardig plaatje. Sfeervol met een bite, vaak met een een fijne regenwolk aan gitaargeluid. Lantlôs is de band van de Duitser Markus ‘Herbst’ Siegenhort. Ook interessant is dat Neige van Alcest (recent nog gezien in het voorprogramma van Opeth) zingt op de vorige albums .neon en Agape.

Het intense en grimmige blackmetalgevoel is hier echt compleet weg en maakt plaats voor dromerige en kleurrijke gitaarmuren die je eerder bij post-rock/metal zou plaatsen. Daarbij is nog wel genoeg body te vinden door de ritmesectie en daarom zal Melting Sun bij genoeg metalfans in de smaak vallen. Het album laat nergens een steek vallen en legt een prachtige balans tussen sfeer en compositie.– ZwareMetalen

Check de hele lijst van 2014 hier:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s