FortaRock 2015: de eerste namen

FortaRock2015Zaterdag 6 juni 2015 zal in het Goffertpark in Nijmegen weer een editie van FortaRock (het festival) plaatsvinden. Waar we met z’n allen nog aan het speculeren waren over de headliner voor volgend jaar, werd het dus geen Metallica, AC/DC (edit: naar GelreDome), Kiss (edit: 18 juni voor veel geld naar Ziggo Dome) of Judas Priest (14 juni naar TivoliVredenburg), maar toverde de organisatie Slipknot als headliner uit de hoge hoed. Daarnaast werden Godsmack, Epica, Converge, Exodus, Red Fang en Dying Fetus bevestigd.
Update: +Lamb of God, Clutch, King 810
Update 13/01: +Parkway Drive, Sylosis
Update 10/02: +Papa Roach, Flotsam And Jetsam, Leprous, Enforcer
Update 12/03: +Venom, Hatebreed


Op zich heb ik wel goede herinneringen aan Slipknot op Dynamo Open Air in 2000 in (overigens) hetzelfde park. Best een prima harde band – zeker in die tijd nog ergens onder de noemer ‘nu-metal’ gegooid – en live best goed te aanschouwen. Maar als headliner? Ik weet het niet. Ik gok dat de oudere metalmakkers onder ons geen gat in de lucht springen. Dan kan ik alleen nog hopen dat ze wel headliner zijn, maar geen afsluiter, want Slipknot is na Rammstein in 2013 en Iron Maiden in 2014 toch niet de spectaculaire afsluiter in het grote(re) park waar we op gehoopt hadden. Maar wellicht gokt de organisatie op een ander of jonger publiek, en we moeten niet vergeten dat de bands niet voor het oprapen liggen: het aanbod aan festivals blijft maar groeien (in Duitsland komen er maar liefst drie grote festivals bij dit jaar, zie b.v. dit 3voor12 artikel) waardoor het boeken van goede grote bands duurder/lastiger wordt kan ik me zo voorstellen. Maakt Faith No More nog een kans? Ik hoop het, maar ik vrees dat dat hier niet echt past. Misschien Pinkpop voor hun.

Ik weet het nog niet dus. Er zitten in dit rijtje namen wel bands die ik best wil zien (en nog nooit gezien heb ook), maar het is ook toevallig in 2015 zo dat die zaterdag samenvalt met het Eindhoven Psych Lab, dat ons vorig jaar ook heel goed beviel. Die keuze is dus nog niet gemaakt met deze namen. We zullen zien…

Voorpret met een Spotify lijst: hier.

Eén reactie op “FortaRock 2015: de eerste namen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s