Gezien: Fratsen, Metropool, Hengelo

P1350248Nou ja.’Gezien’. Gedeeltelijk dan. Dit wordt geen heel lang verhaal. Dat was de reis naar de Fratsen in Hengelo wel. Heel lang. Een dame kreeg pech met haar auto en parkeerde het ding midden op een spoorwegovergang. De vrouw werd gelukkig nét op tijd gered. De auto overleefde de botsing met de trein echter niet. En dat is echt gebeurd lieve mensen. En volgens mij zat ik bijna in die trein richting Zutphen, ware het niet dat ik in Nijmegen dacht: ‘laat ik maar wachten op de intercity’. Iets comfortabeler. Maar wel gestrand in Arnhem. Dan maar via Winterswijk dacht ik, ware het niet dat je in (of all places) Winterswijk maar liefst 40 minuten moet wachten voor de ^%&%$ aansluiting naar Zuthpen en die Syntus boemel langs elk k**-dorp in de achterhoek sjokt. Mooi bruggetje naar Fratsen, want uiteindelijk kwam ik er wel en kon ik al snel hard meezingen met “Ons Dorp”.

Maar de vertraging is enorm. Fratsen is al drie kwartier bezig wanneer ik in Hengelo uitstap. De portiers van Metropool kijken niet eens gek op dat ik nu pas aankom. Ik gooi de jas in de garderobe en het vriendelijke meisje vangt ‘m op, ik trek wat munten uit de automaat en bestel een grote beker bier. Ik ben bij Fratsen en dan moet er gedronken worden potverdrie. Niks niet met de auto naar Hengeloooo. Met de trein. Bier dus. Zo sta ik nog geen vier minuten na het verlaten van de trein in een propvolle zaal en daar is het al feest. En terecht. Manuel maakt zijn goede grappen en het geluid staat goed en vol. Er wordt hard meegezongen met de klassiekers en de paar nieuwe nummers die ik vanavond meekrijg klinken live verrassend lekker (er waren wat twijfels bij bepaalde personen ;-). Die hebben dus tijd nodig om te garen, opdat we het straks uit volle borst mee kunnen brallen. Komt goed. Ik ben gezegend met de nummers die voorbij komen, waaronder ook klassiekers als “Ons Dorp”, het prachtige “Drinkebroer”, “Blij” (waarop iedereen blij kan dansen) en een fantastisch rockende “Pimpelmees” die de boel tegen het einde van de reguliere set nog even op z’n kop zet. Wat is Manuel lekker aan het fratsen op z’n gitaar zeg. En dan is het vijf minuten over elf. De toegift ga ik niet halen, ik moet de trein halen. Shit.

Ondanks vijf en een half uur treinen en maar dik drie kwartier Fratsen was het het toch helemaal waard. Fratsen is en blijft een unieke band. Om de band oud én nieuw materiaal te zien spelen in het land van de heilige Tukkers zelf is toch bijzonder mooi. Machtig mooi zelfs. ‘Dat zooitje ongeregeld is weer terug’, zong Manuel al op de nieuwe plaat. En daar zijn we blij, blij, blij mee.

Andere Fratsen: 2009 in Hengelo, 2013 in Diepenheim, 2014 in Nijmegen

Some crappy pics: hier.

P1350264

Videootje van Man met kaal hoofd:

Luister naar de nieuwe CD Caspar op de 3voor12 luisterpaal.

Hey, een nieuw nummertje:

2 Reacties op “Gezien: Fratsen, Metropool, Hengelo”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s