Play: album van de week (47, 2014): Dans Dans – 3

dansdans3Week 47 inmiddels: deze week is Dans Dans in de aanbieding met 3.

Beter kan ik het ook niet beschrijven: ‘Van garagejazz, psychedelische blues en extatische noir soundtracks tot spacey rock-‘n-roll‘ aldus de website van bestov!, niet geheel toevallig ook het boekingskantoor Flying Horseman, waar Bert Dockx, de gitarist van Dans Dans, ook in zingt. Dat doet ie in Dans Dans niet, hij laat daar vooral zijn gitaar zingen: hij pielt lekker weg op zijn gitaar. Tot psych-achtig proporties aan toe zeg. Hoor je toch een stemmetje? Dat zijn de cassettebandjes die Dockx afspeelt en tegen zijn gitaar aan houdt. Dans Dans bestaat verder uit Fred Lyenn op bas (beter bekend als Lyenn, songsmid en gitarist) en Steven Cassiers op drums (o.a. ook bij Dez Mona). Dans Dans was smaakmaker op het Eindhoven Psych Lab en Valkhof Festival dit jaar. Vond ik dan. De band speelt op 5 december in Paradiso in Amsterdam, op 10 december in Burgerweeshuis in Deventer, en op 12 december op State-X New Forms in Den Haag.

[spotify id=”http://open.spotify.com/album/4BG3O4bdPArQu1eaF5qQuf” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2014 hier:

[spotify id=”spotify:user:tbeest:playlist:6DsJRTXy1oslJi0QxBqEvI” width=”300″ height=”380″ /]

Eén antwoord op “Play: album van de week (47, 2014): Dans Dans – 3”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *