Play: album van de week (48, 2014): Hookworms – The Hum

Hookworms_-_The_HumWeek 48 inmiddels: deze week is Hookworms in de aanbieding met The Hum.

Aha, Hookworms heeft weer een nieuwe. Na het ‘gemiste maar achteraf fijne’ Pearl Mystic uit 2013 nu alweer het tweede volledige album als we het titelloze 12″/cassette debuut even niet meerekenen dus. De band uit Leeds bestaat uit vijf leden JN, JW, MB, MJ, SS en maken zoiets als neo-psych met een beetje opgefokte zang en scherpe psychedelische rondzingende noise met een stuk herhaling in zich zoals b.v. Wooden Shjips. Misschien is het spannende er dan een klein beetje vanaf op deze release, maar nog steeds erg smaakvol.

The Hum schiet fel en vol gekrijs uit de startblokken met eerder gehoorde punksong The Impasse, die met een handige vertraging heel soepel overgaat in de steeds een tandje bijzettende krautrockoefening On Leaving. Een fantastische opening die The Hum alleen al beluisterenswaardig maakt, maar toch heeft Hookworms iets aan spanning en gevaar ingeleverd … The Hum is weliswaar nog steeds een lekkere, ononderbroken trip, maar zichzelf overtreffen of evenaren doet Hookworms hier niet. – Kicking the Habit

[spotify id=”http://open.spotify.com/album/415oSeCPGqObwNN3rMmyCd” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2014 hier:

[spotify id=”spotify:user:tbeest:playlist:6DsJRTXy1oslJi0QxBqEvI” width=”300″ height=”380″ /]