Play: album van de week (50, 2014): Nick Mulvey – First Mind

Nick_Mulvey_-_First_MindWeek 50 inmiddels: deze week is Nick Mulvey in de aanbieding met First Mind

Hij kon eigenlijk niet ontbreken op de lijst weekplaten, want Mulvey was toch wel een van de aangename ‘nieuwe’ artiesten van het afgelopen jaar, met een warm optreden op het Valkhof Festival en Lowlands. Naast b.v. Villagers nog een man met gitaar die me kan boeien. En dat is in mijn geval een knappe prestatie. Hieronder wat quotes van mezelf:

…Nick Mulvey, die gelukkig naast zijn gitaar een hele band heeft meegenomen. Dat geeft het geheel toch meer jus. Zo is het mooi hoe bedeesd hij soms nummers begint, waarna de band mooi en gloedvol inzet. De geluidsmix staat heerlijk en dat geeft de muziek iets majestueus in dit monumentale park. Met een lik melancholie, maar het wordt niet overdreven. Nick Mulvey, met blauwe muts en warme stem, vindt hier de juiste balans. Zomerse ‘feelgood’-muziek, zonder dat het al te zoet te wordt, en met genoeg diepgang om het interessant te houden. – Valkhof Festival

Als je het het hebt over ‘mannen-met-gitaar’ is deze Britse singer-songwriter voor mij een van de grotere ontdekkingen sinds Villagers. … Zijn gitaarspel is wonderschoon en tokkelt als een sprankelende fontein over je heen. Vandaag speelt hij een paar nummers zonder band, normaal gesproken het moment om hard weg te rennen …. Ik hou gewoon niet zo van suffe kampvuurmuziek op zo’n podium. Maar verdomd, ik sta hier toch gebiologeerd te kijken en vooral te luisteren naar die vriendlijke man met dat blauwe mutsje en met dat virtuoze gitaarspel. … Warm. Volbloedig. Zomerse feelgood. Zoals al eerder opgemerkt is het vooral mooi hoe de band Mulvey aanvult en de tent vult met een warm bad van klanken. – Lowlands

[spotify id=”http://open.spotify.com/album/5Lr1JRVi5TeuBIogQjGePq” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2014 hier:

[spotify id=”spotify:user:tbeest:playlist:6DsJRTXy1oslJi0QxBqEvI” width=”300″ height=”380″ /]

2 antwoorden op “Play: album van de week (50, 2014): Nick Mulvey – First Mind”

Reacties zijn gesloten.