Play: album van de week (51, 2014): Devin Townsend Project – Z2

406803Week 51 inmiddels: deze week is Devin Townsend Project in de aanbieding met Z2

Na het concert van Hevy Devy oftewel Devin Townsend Project in TivoliVredenburg had ik heb wel even gehad met die bombastische industrial-achtige dischtgesmeerde melodische metal van Townsend. Zomaar ineens. Wellicht even te vaak gezien. Maar dan toch. Ziltoid f.t.w. en nu is er een opvolger van Ziltoid the Omniscient uit 2007. Townsend blijft een komiek en Ziltoid is toch gewoon het coolste ruimtewezen van het universum. Of is het toch een handpop? Anyway. Project Z2 bestaat dus uit een nieuwe Ziltoid-plaat (Disc 2: Dark Matters) en een nieuwe (de zesde) ‘Devin Townsend Project’-plaat (Disc 1: Sky Blue) als opvolger van Epicloud uit 2012.

Disc 1: …bombast tot in alle hoeken, met vele lagen zang, onder andere van Anneke van Giersbergen, die heel veel te horen is. Het blijft bijzonder om te horen hoe heavy instrumentatie door Townsend c.s. als het ware van afgeronde hoeken wordt voorzien door de zang, er met enige regelmaat bijna gospel van makend. Als je Epicloud goed vond, zul je aan Sky Blue ook veel lol beleven. Het is de van Townsend bekende progbombast, herkenbaar tot en met. – File Under

Disc 2: Leuk detail: naast het Universal Choir (backing vocals die door internetters konden worden ingestuurd) is er nog publiek te horen van het concert in TivoliVredenburg op 5 augustus jl. Na een uur heb je een partij meligheid gehoord waar je u tegen zegt, en heb je desondanks enorm zitten genieten van een muzikale rollercoaster. – File Under

Check de hele lijst van 2014 hier:

Eén reactie op “Play: album van de week (51, 2014): Devin Townsend Project – Z2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s