Play: album van de week (1, 2015): Blueneck – King Nine

Blueneck-2014-Cover-200x200Week 1 van 2015: deze week is Blueneck in de aanbieding met King Nine

We putten nog maar even uit 2014, en dit is er ook een die nog geen plaat van de week is geweest, maar wel in mijn eindlijstje belandde. De mannen uit Engeland maken toch een soort post-rock, hoewel ik daar toch wel wat aan twijfelde. Maar goed, diverse bronnen gooien het daar maar op, vast vanwege de duidelijke sfeervolle, atmosferische en langgerekte melodieën. Of noem het gewoon filmisch (het past goed bij dat soort videoclips, wonderschoon zelfs), doorspekt met ambient. Het album staat vol met langzame, donkere, en groteske pracht in zielsverheffende akkoordenreeksen, overgoten door de heldere zang van Duncan Attwood. Dat die zang dan soms door de vocoder wordt gehaald moest ik aan wennen, het geeft het echter ook een bijzondere lading aan dit soort muziek. Als je in de stemming bent een prima plaat om in te verdrinken.

… Er is wel een klein genootschap fijnproevers dat de albums van deze Britse kruisbestuiving tussen etherische post-rock en progrock weet te waarderen. Daar zit ik dus ook tussen. Ook hun nieuwste worp King Nine is weer een fascinerende. … Zo varieert Blueneck fascinerend sterk zonder aan diepte te verliezen. King Nine verwordt zo vanzelf, net als de vorige Blueneck-albums, tot een boeiende luisterervaring die nooit verveelt – File Under

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=m5Ov6estbYA&w=500]

[spotify id=”spotify:album:4DmWKQWnA9m1VYhP66SkdO” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2015 hier:

[spotify id=”spotify:user:tbeest:playlist:5EplUU6oa7MGk5VJKPzmhY” width=”300″ height=”380″ /]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *