Play: album van de week (5, 2015): Spidergawd – Spidergawd II

Spidergawd2Week 5 inmiddels: deze week is Spidergawd in de aanbieding met Spidergawd II.

Ambitieus zijproject van Motorpsycho leden aangevuld met veteranen uit de Noorse scene. Amper is het debuut uit of hier is al het tweede album. Negen tracks: bluesy, vette grooves, lighter light, deeper shade en misschien wel betere songs. Spidergawd brings the boogie to Norway. – bron

Deze nieuwe supergroep uit Trondheim, Noorwegen, bestaat uit Motorpsycho leden Kenneth Kapstad en Bent Sæther, Per Borten van de band Cadillac and muzikant Rolf Martin Snustad. Deze rock veteranen kwamen samen nadat Per besloot dat hij zin had om luide en harde rock te gaan spelen. Met drums, bas, gitaar en bariton saxofoon maken ze hete sounds die indruk zullen maken op fans van woestijn rock of legendes als MC5 en Grand Funk. – bio Eurosonic

Zelf geproduceerd en opgenomen in Borten’s home studio voelt Spidergawd II aan als een hommage naar de tijd van Sabbath en Zeppelin. Een logge pompende beat, recht voor zijn raap gitaarwerk zonder al te veel randgeneuzel en een strot van jewelste met uitzondering van Caerulean Caribou waar de saxofoon het voortouw neemt, desalniettemin is het Hard Rock in zijn puurste vorm, zoals het bedoeld is. – Muzine.nl

Check de hele lijst van 2015 hier:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s