Play: album van de week (6, 2015): Black Bombaim – Far Out

Black_Bomabim-Far_OutWeek 6 inmiddels: deze week is Black Bombaim in de aanbieding met Far Out.

En ach, ik pak dan maar even een willekeurig plaatje van deze drie Portugezen. De laatste dan maar. Met maar twee nummers. Gelukkig wel lange nummers. Gelukkig zonder schreeuwerige zang, en dat is i.m.h.o. dan ook echt niet altijd nodig. Integendeel, ik mis het hier echt niet. Black Bombaim is krachtige en opzwepende instrumentale heavy stoner/psych/space om je vette vingers bij af te likken. Met Rodrigo Amado op de tenorsax (op “Africa II”) krijg je dan een extra lekker randje, net zoals Spidergawd vorige week overigens (al is dat een baritonsax geloof ik). De dikke lik improvisatie kan voor sommigen vermoeiend zijn, maar hier mag het wat mij betreft allemaal oneindig door gaan. Met Gnod maakten ze in 2012 materiaal onder de noemer Black Gnod, en dat is een mooi bruggetje naar het Eindhoven Psych Lab 2015, want daar stond vorig jaar Gnod en dit jaar… Black Bombaim (duh, hoe ken ik ze anders…).

Over “Africa II”:

With virtuous Lisbon based Rodrigo Amado blistering the tenor saxophone with melody breaks and improvisation, in one song only Black Bombaim seem to converge various points of view in which we categorize them, such as explored by the likes of Maserati, Causa Sui, the indescribable Earthless and in a certain way, deliberate or purely casual, Electric Masada.

[spotify id=”http://open.spotify.com/album/5jYQegQsW87znCeVT4suA6″ width=”300″ height=”380″ /]

[bandcamp width=100% height=120 album=2018591011 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small]

Check de hele lijst van 2015 hier:

[spotify id=”spotify:user:tbeest:playlist:5EplUU6oa7MGk5VJKPzmhY” width=”300″ height=”380″ /]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *