Play: album van de week (12, 2015): Night of the Lotuseater – Æpos one: An Electric Production of Space

NightOfTheLotuseaterWeek 12 inmiddels: deze week is Night of the Lotuseater in de aanbieding met Æpos one: An Electric Production of Space.

Geen idee hoe ik aan deze tip kom. Wellicht omdat ze wel eens in het voorprogramma van Monomyth hebben gestaan. Misschien sprak de recensie van 3voor12 me gewoon aan. Instrumentale blues/space/stoner-achtige rock, die bij momenten ook wel aan Motorpsycho doet denken, of zelfs post-rock bands. Volgens datzelfde artikel is het meer melodie dan riffs, maar wel smaakvol gedaan dan. Fijn om dit soort bands in Nederland te hebben, al moet je ze soms even zoeken.

… Alle individuele instrumenten zijn goed te onderscheiden en spelen vrijelijk in elkaar om, waarbij alleen de elektrische gitaar soms overheerst. Gepaard met de lichte galm, krijgen de nummers juist meer een psychedelische inslag, die sterk doet denken aan bands als Hawkwind samen met wat invloeden uit het eerdere werk van Earth. … – 3voor12 (Friesland)

Check de hele lijst van 2015 hier:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s