Record Store Day 2015 – 18 april – Nijmegen

record-store-dayMorgen, 18 april is er weer een Record Store Day, een internationale feestdag voor platenzaken, artiesten en muziekliefhebbers. Er zijn dan ook weer exclusieve Record Store Day releases op vinyl verkrijgbaar en zijn er instore-optredens van artiesten in de onafhankelijke platenzaak.

Die exclusieve releases bestaan doorgaans uit nieuwe liedjes, remixes, gekleurd vinyl, nog nooit eerder uitgebrachte werk, bijzondere live-opnames enzovoorts. Bijzondere items dus, je kunt een compleet overzicht hier vinden. De platenzaken zullen een selectie maken van dit aanbod, dus zeker niet alles is overal te krijgen. En sommige exemplaren zul je ook gewoon op tijd moeten opeisen, voordat ze alweer de winkel uit zijn gevlogen. Overigens groeit de kritiek op Record Store Day (lees een artikel van Pitchfork bijvoorbeeld), en misschien terecht. De invloed van de grotere platenmaatschappijen en de massaconsumptie lijken het originele idee in de weg te zitten van het steunen van kleinere platenboeren en bands/labels. Worden we ondertussen niet overspoeld met veel oude meuk in nieuwe zakken? Nou goed. Pak wat je wilt. Het is een vrij land. Die instore-optredens zijn altijd wel leuk overigens, ook al is het vaak wat krapjes en hang je met je kont in de platenbakken. In Nijmegen staan morgen in elk geval:

Kroese

  • 11.30 – The Cool Quest
  • 12.30 – Bootleg Betty
  • 13.30 – Paulusma
  • 14.30 – Sven Hammond
  • 16.00 – Emil Landman

Waaghals

  • 11:00 – Afterpartees
  • 13:00 – Roy Santiago
  • 17.00 – Pink Ashes
  • 18:00 – Janne Schra

Een overzicht van alle instore-optredens vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s