Play: album van de week (16, 2015): Domo – Domo

domoWeek 16 inmiddels: deze week is Domo in de aanbieding met Domo.

Net als Pyramidal komt Domo uit Alicante, Spanje. Beide fijne psychbands. Vind ik dan. Op Roadburn stonden ze allebei een uitstekende show weg te geven, misschien zelfs live fijner nog dan op de plaat. Dit album kwam al uit in 2010/2011, maar dat maakt voor zo’n ontdekking verder weinig uit…

Het ontpopt zich als een spannende psychband. Veel spannender dan verwacht eigenlijk. In vergelijking met Pyramidal is het met wat minder space- en stofzuigergitaren, maar ze kunnen wel een mooi vol geluid produceren. In vergelijking met bijvoorbeeld Papir van vorig jaar hebben ze er een extra gitarist bij en dat zorgt wel voor een fijne extra laag. De composities zijn perfect, mooi opgebouwd met goed geplaatste breaks, dik en stoner-achtig als het er om vraagt, en langdradig als het kan, zonder al te lang te blijven pielen met je gitaar. – verslag Roadburn

Check de hele lijst van 2015 hier:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s