Play: album van de week (17, 2015): Vessels – Dilate

a1394314813_10Week 17 inmiddels: deze week is Vessels in de aanbieding met Dilate.

Beetje uit het oog verloren dit Vessels (uit Leeds, UK). Nu was het ook wel ineens heel anders geworden dan het post-rock bandje van vroeger (ik zag ze nog eens in het voorprogramma van Oceansize). De band heeft zich ontwikkeld tot een meer dansbare elektronische act, dat nog steeds ergens wel een post-rock-achtig vernuft in zich heeft, maar in eerste instantie dacht ik echt met een nieuwe band te maken te hebben. Geparkeerd in een Spotify-lijstje dus. Maar toen kwam het recent nog weer eens langs via de shuffle, en ik vond het best lekkere muziek, zonder te weten dat het om die vernieuwde Vessels ging. Zo af en toe komt er een elektronische act bovendrijven, zonder gitaren dus, die zelfs ik kan waarderen. Vessels heeft dat voor elkaar gekregen…

… Waar de heren voorheen vooral grossierden in het neerzetten van zware, Mogwai-achtige gitaarcomposities, is er nu vooral een geslaagde wisseling gemaakt naar een mengeling van atmosferische soundscapes en opwindende dancetracks. … Ook andere nummers zijn in het algemeen fraai van opbouw en doen denken aan de beste dagen van acts als The Orb, Underworld en Orbital, zonder dat het ook maar een moment saai wordt. Integendeel, Dilate is een van de beste en spannendste elektronica-albums die we in 2015 tot nu toe mochten beluisteren. – Written in Music

Check de hele lijst van 2015 hier:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s