Play: album van de week (18, 2015): Villagers – Darling Arithmetic

villagers-darling-arithmeticWeek 18 inmiddels: deze week is Villagers in de aanbieding met Darling Arithmetic.

En dat is een veel rustiger plaatje geworden dan ik had verwacht. Was er op de vorige plaat nog ruimte voor experimentele uitspattingen (en dat vond ik ook best tof), nu is de kleine troubadour teruggekeerd naar de intieme en subtiele liedjes met zijn akoestische gitaar als belangrijkste wapen. Goed, dan is de plaat wat soft voor mijn smaak, maar toch is het bij vlagen weer prachtig mooi intens gezongen door Conor O’Brien. De kleine Ier met een groot hart…

… Het album bevat universele love songs die op een ingetogen en smaakvolle manier opgenomen zijn. Iedere noot wordt gespeeld alsof er ieder moment een snaar of stok kan breken en O’Brien zingt alsof hij bang is de buren wakker te maken. Het eindresultaat is een bijzonder rustige en intieme plaat … – File Under

Hèhè, eindelijk heeft de grote kleine man uit Dublin gewoon gedaan waar hij goed in is: een krachtige, betekenisvolle singer-songwriterplaat zonder fratsen maken. … O’Brien zingt over de liefde en relatieperikelen in bescheiden en smaakvol vormgegeven, folky liedjes. Intiem maar niet ongemakkelijk, goudeerlijk maar geen moment melodramatisch. – OOR

Check de hele lijst van 2015 hier:

Eén reactie op “Play: album van de week (18, 2015): Villagers – Darling Arithmetic”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s