Play: album van de week (20, 2015): Faith No More – Sol Invictus

admin-ajax9Week 20 inmiddels: deze week is Faith No More in de aanbieding met Sol Invictus.

Zes jaar na de reünie (alweer) en achttien jaar na Album of the Year is Faith no More terug met nieuw materiaal. Dat mijn helden uit de (eind) jaren tachtig / negentig (met legendarische albums als The Real Thing en Angel Dust) nog eens opnieuw de studio in zouden duiken is bijzonder opwindend. Het resultaat mag er wezen. Goed, niet alles is top (maar op welk album was wel alles van goud) zo te horen, maar er staan in elk geval een paar heerlijke stukken op. Ik laat het geheel nog even verder sudderen voor een definitief oordeel. Wie zie ik op Pinkpop?

Anno 2015 is de insteek fris en wordt niet krampachtig geprobeerd om oude tijden te doen herleven. … Sol Invictus is geen gewichtig meesterwerk, maar laat een bijna aanstekelijk Faith No More horen, dat er duidelijk weer plezier in heeft. Reunited en het klinkt best goed.  …  – OOR

Toch is het precies die vreemde mix die Sol Invictus, het eerste FNM-album sinds 1997, zo fris houdt. Nog steeds kruist de groep compromisloos ingetogen momenten met snoeiharde metal en rap, een mix die door erfgenamen als Limp Bizkit en Linkin Park van zijn nuances, veelzijdigheid en humor werd ontdaan. – Gazet van Antwerpen

Faith No More is terug. De band die in de loop der jaren werd overladen met prijzen en complimenten van Nirvana, Alice in Chains, Anthrax, Guns N’ Roses en Slipknot en de weg baande voor Limp Bizkit en Korn, heeft met Sol Invictus een plaat gemaakt die aan alle kanten klopt en die iedereen die ook maar een beetje openstaat voor het experiment moet beluisteren. – ZwareMetalen.com

Check de hele lijst van 2015 hier:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s