Play: album van de week (21, 2015): Patrick Watson – Love Songs for Robots

Patrick Watson - Love Songs for RobotsWeek 21 inmiddels: deze week is Patrick Watson in de aanbieding met Love Songs for Robots.

Er komen veel interessante albums uit de laatste weken, waaronder een nieuwe van de Canadese singer-songwriter Patrick Watson. Een eindoordeel heb ik nog niet, hij draait nog z’n rondjes… Maar mooie sfeerschetsen zijn het sowieso. Jawel, weer een rustig plaatje als album van de week. Moet niet gekker worden. Volgende keer maar weer eens iets van doom- of deathmetal of zo?

Watson maakt al muziek sinds 2001, maar velen leerden hem kennen in 2006 met de plaat ‘Close To Paradise’, waarop hij met zijn band voor het eerst hun typische stijl uitvond: een prachtige mix van barok georkestreerde indiepop en soulvolle folk. Op de daaropvolgende platen werd zijn muziek steeds puurder en eleganter en de nieuwe plaat ‘Love Songs for Robots’ zet die trend voort.   …  – Melkweg

Toch is de Canadees zelf nu eenmaal geobsedeerd door The Walking Dead, science-fiction en de bètawetenschappen, en dat speelt een grote rol op zijn laatste plaat Love Songs For Robots. … waar is de piano gebleven? “Cool, weinig mensen viel het tot dusver op. Maar het is waar, ik had er gewoon geen zin in. Ik heb een tijd terug filmmuziek geschreven en was altijd al veel bezig met elektronica. Daar is het allemaal mee begonnen op Waterproof9, mijn enige solo-plaat. Ik wilde een beetje terug naar die roots, wat lol hebben daarmee.” … Turn Into The Noise staat weer op de soundtrack van The Walking Dead, nadat die serie eerder al Noisy Sunday gebruikte. 3voor12

For Watson, an interest in mechanical function extends to curiosity about emotional wiring; about how our feelings are fueled by science as much as something more unknowable. Love Songs For Robots‘ themes are a natural extension of that fascination, and of a singer-songwriter whose brain seems to overflow with wise and exacting ways to reflect on the way hearts work. – NPR music

Check de hele lijst van 2015 hier:

Eén reactie op “Play: album van de week (21, 2015): Patrick Watson – Love Songs for Robots”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s