Play: album van de week (25, 2015): Jaga Jazzist – Starfire

jagaWeek 25 inmiddels: deze week is Jaga Jazzist in de aanbieding met Starfire.

Waarom dat zo’n fijne band is kun je lezen in de verslagen van hun optredens: Doornroosje (2010), Lowlands (2010) en Doornroosje (2014). Hoe je de muziek wilt noemen maakt niet zo heel veel uit, maar noem het anders instrtumentale “nu-jazz” met progressieve invloeden, met van die lekkere ingewikkelde tegendraadse ritmepatronen. Met een lik pop of psych of elektronica. Op dit album vijf lange nummers, of noem het kleine muzikale avontuurtjes. Het doet mij denken aan zoiets als een alternatief en modern sprookje, waarop je soms kunt wegdromen of lichtjes op kunt dansen. Prachtig nieuw werkje van deze Noren.

Na onder andere progrock, orkestrale muziek en Afrobeat is elektronica het hoofdingrediënt van vijfde worp Starfire. … Starfire is avontuurlijk, maar luistert ook gewoon lekker weg. Briljante plaat van een band die blijft vernieuwen. – OOR

… Vanuit een jazzperspectief worden de grenzen van electronic, prog en post en wat al niet meer opgezocht en steeds met opwindend gevolg. Starfire is daarmee een album dat bij elke nieuwe luisterbeurt prachtige nieuwe muzikale ideeën openbaart. Het in vijf stukken opgebouwde Starfire … laat de grote groei van componist Lars Horntvedt als wel het muzikale vernuft van de bandleden, met deze keer een meer prominente rol voor gitarist Marcus Forsgren, in volle glorie horen. Starfire is een absoluut meesterwerk. – Written in Music

Check de hele lijst van 2015 hier:

Eén reactie op “Play: album van de week (25, 2015): Jaga Jazzist – Starfire”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s