Play: album van de week (26, 2015): The Womb – The Womb

thewombWeek 26 inmiddels: deze week is The Womb in de aanbieding met The Womb.

Er zijn verschillende artiesten met de naam The Womb, maar dit gaat over het debuutalbum van de band uit Den Haag, dat hele fijne psychedelische rock maakt in de hoek van Tame Impala of het Nederlandse PAUW. Voorheen waren ze bekend onder de naam Pop Up Animal Kids, maar blijkbaar vonden ze de naam van hun oefenhok leuker. Die ruimte speelde dan ook een cruciale rol in de ontwikkeling van de band en hun geluid (bron), twee jaar lang zaten ze daar hun geluid en nummers te perfectioneren. Pop/rock gedrenkt in prettige echo’s en de nodige dikke fuzz waar het kan, met een mooi gelaagd en ruimtelijk geluid. Fijn spul uit eigen land. Nog te zien hier, waaronder het Valkhof Festival in Nijmegen op woensdag 22 juli, 19:00, Boog-podium.

Ja, Tame Impala, je mag dan zo ongeveer iedere dag een nieuwe flard van je album op ons loslaten (die plaat verschijnt trouwens pas half juli), maar om eerlijk te zijn, ik vind het tot nu toe niet zo bijzonder. Maakt niet uit, in Nederland hebben we onze eigen Impala’s, die een ijzersterk album maakten. – Vette Vijftien

The Womb kan mede op basis van dit meer dan prima album een volgende vaste naam in de vaderlandse psychedelische hoek worden – Kicking the Habit

[spotify id=”spotify:album:4ReDIxchgrcNKlBH9JUZ1Z” width=”300″ height=”380″ /]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=XRPHtpVqKmA&w=500]

Check de hele lijst van 2015 hier:

[spotify id=”spotify:user:tbeest:playlist:5EplUU6oa7MGk5VJKPzmhY” width=”300″ height=”380″ /]

2 antwoorden op “Play: album van de week (26, 2015): The Womb – The Womb”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *